MELBOURNE

JE LI OVO VARANJE? Sve hamajlije koje je Novak nosio oko vrata: NAJNOVIJA JE I NAJSUMNJIVIJA

18. 02. 2021 - 14:49 | Tenis

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se danas finale u Melburnu pobjedom od 3:0 protiv kvalifikanta Aslana Karaceva, koji je bio najveće iznenađenje ovogodišnjeg Australijan opena.

Đoković je prebrodio veliku prepreku u vidu povrede, koju je doživio u trećem kolu protiv Tejlora Frica kada se okliznuo na natpis "Melburn" na terenu, što je dovelo do povrede međurebanog mišića.

Sam Novak je rekao da nakon toga nije mogao normalno da udara lopticu, kao i da bi se povukao da nije u pitanju Grend slem turnir.

Uslijedile su brojne masaže i oporavak bez treninga dan pred meč, a sa tom praksom je Novak nastavio i pred polufinale. Zato su Novakovi navijači s velikom zebnjom čekali mečeve protiv Raonića, a potom i Zvereva, jer su u pitanju ozbiljne prepreke, koje je "ranjeni" Novak uspio da prebrodi.

Ono što je moglo da se vidi na meču sa Zverevim, Novak je imao nalijepljene trake neobičnog dizajna, koje mu očigledno pomažu da ublaže bolove.

Takođe, tokom meča sa Raonićem mogao je da se primjeti i neobičan medaljon, sa dragim kamenom crne ili neke druge slične tamne boje, koji je nosio oko vrata.

Taj medaljon nije imao i na meču a Zverevim, što se jasno vidjelo kada je skinuo majicu da se presvuče.

profimedia-0591332901-830x0I na meču sa Raonićem je medaljon mogao da se vidi samo u djeliću sekunde, dok je presvlačio majicu, a ubrzo je Novak stavio peškir preko tijela, pa više nije mogao da se uoči, niti vidi izbliza, niti ga je neko od fotoreportera slikao.

Nije poznato sa sigurnošću koji je dragi kamen nosio Novak i koja je simbolika tog medaljona, ali na osnovu slike može samo da se pretpostavi da je u pitanju "larkvit", dragi kamen za koji se vjeruje da ima moćna svojstva.

Larkvit je crni "labradorit" za koji se vjeruje da je odličan za zaštitu i uzemljenje. Navodno pročišćava suptilna tijela i jača povezanost s energijama zemlje, pomaže onima koji ga nose da se povežu s duhovima prirode. Ovaj kamen stimuliše vizije i poboljšava psihičke sposobnosti. Takođe neutralizuje i odbija negativnu energiju.

- Povećava pouzdanje u snagu vlastitog intelekta, podstiče kreativnost i razmjenu mudrosti. Pojačava strpljenje, daje podršku i unutarnju snagu potrebnu za dovršenje zadatih ciljeva. Pomaže u razumijevanju i rješavanju komplikovanih situacija, donošenju racionalnih i trezvenih odluka koje se ne temelje na emocijama. Pomaže mozgu da se lakše nosi s novim informacijama, razvija prilagodljivost u raznim situacijama.

Sajtovi koji se bave simbolikom i svojstvima određenih dragih kamena, navode i da larkvit pomaže u pročišćavanju tkiva, podstiče mišićnu detoksikaciju, usklađuje metabolizam, umiruje živce i smanjuje krvni pritisak, a sve to je nešto što pogoduje Novaku u situaciji u kojoj se našao kao povrijeđen.

novak-djokovic-park-830x0Novak bos meditira u parku i "uzemljuje se"; Printskrin: Twitter.com/@9NewsMelb

Poznato je takođe i da je on veliki ljubitelj prirode, da često meditira, da voli da se "uzemljuje" i hoda bos, kako bi osjetio energiju zemlje, što je radio i prije početka turnira, kada je pušten iz karantina u Adelejdu, kada je šetao bos gradskim parkom.

Novak je i u prošlosti nosio misteriozne simbole, prije dvije godine upravo na Australijan openu imao je na jednom meču simbol Asteka, kada je tada i sam otkrio da je u pitanju simbol snage, energije i zaštite.

Na određenim turnirima je imao i dragulj ametist, svojevremeno je u uhu stavljao naljepnicu sa crnom tačkom, što je drevna kineska metoda za probleme sa stresom, alergijama, bolom i glavoboljom., a na pojedinim turnirima su u fokusu bili simboli na patikama, reiki simbol, kao i simbol koji ga podseća na Nikolu Teslu, a u Londonu je nosio i simbol koji označava snagu srpskog naroda.

Pogledajte u nastavku i koje je sve simbole Novak nosio posljednjih godina:

novak-djokovic-medaljon-830x0.

novak-djokovic-ametist-830x0.

novak-djokovic-simbol-natalijina-ramonda-830x0.

novak-djokovic-simbol-patike-830x0.

novak-djokovic-simbol-reiki-patike-830x0.

novak-i-simbol-2-830x0