STATISTIKA SVE OTKRIVA

Lionel Messi nije postigao gol samo protiv ovih osam klubova! Naročito je impresivan protiv ove VELIKE ŠESTORKE

22. 02. 2021 - 19:07 | Drugi pišu >> Fudbal

Golom Lionela Messija protiv Cadiza u nedelju znači da nije uspio zabiti protiv samo osam momčadi sa kojim se suočio u svojoj karijeri.

Do jučer, šestostruki osvajač Zlatne lopte nikada nije postigao gol andaluzijskoj ekipi, ali ih je prekrižio sa svog popisa kada je na Nou Campu postigao iz jedanaesterca.

U 17 godina Messijevog profesionalnog rada otkako je debitirao u Barceloni, postigao je smiješnih 655 golova u 762 nastupa i zabio protiv 69 od 78 momčad protiv kojih je igrao.

Samo osam momčadi uspjelo ga je zaustaviti u postizanju gola. Inter je najveća momčad na popisu, a Messi je odigrao četiri nastupa protiv talijanskog velikana – uključujući tri protiv Jose Mourinha 2009/10 sezone kada su Nerazzurri osvojili treble.

Također nije zabio ni protiv Rubin Kazana, Benfice, Udinesea, Al Saada, Xereza, Murcije i Grameneta.

Gramenet je pobijedio Franka Rijkaarda u Kupu kralja, što je bio Messijev treći službeni nastup, dok je također propustio postići gol protiv Udinesea u utakmici Lige prvaka 2005. godine, gdje je Ronaldinho postigao hat-trick u pobjedi od 4-1.

Protiv Al-Sadda, Real Murcije i Benfice je imao asistencije, ali nije uspio zabiti – dok je u oba nastupa protiv Xereza bio zamjena.

Ruski Rubin Kazan je izuzetno tvrd orah za Messija i Barcelonu. Ne samo da nije zabio protiv njih, već je samo jednom okusio pobjedu u četiri susreta – dva su remizirali, jedan su izgubili.

Messi je u jednoj fazi imao poteškoća protiv Chelseaja i Liverpoola, ali je to ostavio iza sebe impresivnim nastupima u Ligi prvaka posljednjih godina.

Igrajući protiv velike šestorke Premier lige, Messi ima senzacionalni rekord od 26 golova u 34 utakmice. Uopće nije loše s obzirom da nikada nije igrao u Engleskoj.