GOSTOVAO NA TV HAPPY

Srđan Đoković: Kosovo je naša sveta zemlja, svi oko nas su protiv nas. A da li imam nešto protiv Albanaca?!

23. 02. 2021 - 16:34 | Tenis
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svijeta, gostovao je na TV Happy, gdje je iznio svoje prve utiske poslije Novakovog trijumfa u Melburnu. On je, između ostalog, istakao da je Novak poslat od Boga u najtežem vremenu po Srbiju, koja je bila razorena bombardovanjem i sankcijama.

Vrlo zanimljiv odgovor dao je i kada je upitan o Novakovom odnosu prema Kosovu i kako ga Srbi tamo dočekuju.

novakdjokovic

- Novaka dočekuju fantastično na Kosovu, bio je odavno poslednji put, bilo je desetina hillada Srba u Mitrovici. On nikada nije napadao Albance, samo je pružio podršku svom narodu. Kosovo je svhra našeg postojanja na ovoj zemlji. Kosovo ima preko 2.000 manastira, to je naša sveta zemlja, kao Jerusalim za Jevreje. Ja nemam ništa protiv Albanaca, čak im i zavidim na tome kako brane svoje nacionalne interese, svaka im čast. Ja bih sve dao da se i moj narod tako bori za svoje nacionalne interese, da se ti lični interesi preokrenu i da se vrate nacionalni interesi, koji su se izgubili u ovoj zemlji.

Još jednom je Srđan poručio da Srbi treba kao narod da se ujedine i da nacionalni interesi budu ispred ličnih i da Novak treba biti primjer.

- Samo mora da se vrati ono o čemu sam pričao, da se naciija i narod vrate na prvo mesto, jedino tako možemo da pobedimo u ovom nepravednom svetu. Lični interes koji je preovladavajući, mora da se baci u drugi plan, ali nacija i narod su prioretet, bez toga ne možemo ništa. zavidim Albancima i Hrvatima, oni se tako ponašaju, propagiraju svoju zastavu svuda u svetu gde god se pojave. Koliko ima dijaspore i Srba u svetu? Ne smem ni da kažem podatak koliko Srba ima u Turskoj? Zašto? Niko ne vodi računa o njima, da li su ovi ili oni? Ali su Srbi! Krajnje je vreme da se dozovemo pameti, jer bez toga ćemo propasti, svi oko nas su protiv nas. Jedino svi zajedno složni možemo da se izborimo sa ovim - rekao je Srđan.