FORMULA 1

"Ferstapen je bolji od Hamiltona, gladniji je pobjeda. Vjerovatno ćemo imati sjajno prvenstvo"

25. 03. 2021 - 07:57 | Autosvijet

Ekspert Skaj Sportsa za Formulu 1 Sajmon Lazenbi smatra da je vozač Red Bula Maks Ferstapen favorit za osvajanje titule uprkos višegodišnjoj dominaciji Mercedesovog pilota Luisa Hamiltona.

Britanac je šest od ukupno sedam titula osvojio u posljednjih osam godina i na vrhu vječne liste izjednačio se s legendarnim Mihaelom Šumaherom.

“Pogledajte samo šta Hamilton smišlja za novu sezonu. Upravo se razišao sa svojom desnom rukom i prijateljem Markom Hajnesom, koji je odlučio da započne novi posao. Upravo je potpisao novi ugovor, potpisavši sporazum prije samo pet sedmica. Potpisao je ugovor s Mercedesom na godinu dana. Već je postigao sve o čemu je sanjao“, rekao je Lazenbi i dodao:

„Ako pretekne Mihaela Šumahera po broju titula, da li će završiti karijeru? Mislim da hoće. Ali sada govorimo o borbi Luisa i Maksa. Ako Red Bul uspije dobro startati, imaćemo sjajno prvenstvo.“

Britanski ekspert smatra da je Ferstapen najbolji vozač u šampionatu.

„Kada to kažem ne pokušavam na bilo koji način uvrijediti Hamiltona, ne može da se ne poštuje ​​ono što je postigao. Ali Maks je gladan jer toliko dugo čeka“, izjavio je Lazenbi.

Šampionat Formule 1 počinje ovog vikenda trkom za Veliku nagradu Bahreina. Prenose svih treninga, kvalifikacije i same trke možete i ove godine ekskluzivno pratiti na kanalima Sport kluba.