KHAZMAT CHIMAEV

Luđi je od Khabiba: UFC-ova zvijezda će trenirati s aligatorima i morskim psima!

25. 03. 2021 - 15:44 | Borba >> MMA

Khamzat Chimaev punim će se treninzima vratiti u aprilu, a njegov novi meč mogao bi se odviti tek u julu. Tako barem govore informacije koje je ESPN-u otkrio njegov menadžer Ali Abdelaziz.

Chimaev je bio jedna od najvećih UFC-ovih zvijezda u 2020. godini, a hype koji se oko njega stvorio, Dana White i društvo pokušali su iskoristiti tako što su ga gurnuli u borbu s visokorangirani velterašem Leonom Edwardsom. Taj susret na kraju je dogovaran i otkazivan čak tri puta, a nakon onog posljednjeg, UFC se odlučio okrenuti drugim opcijama.

Podsjetimo, najveći problem u toj priči predstavljalo je Khamzatovo zdravlje, odnosno borba s COVIDOM-19 zbog koje je u nekoliko navrata njegova situacija bila itekako zabrinjavajuća.

No, kako stvari stoje, stanje se popravlja i na ljeto bismo Chimaeva trebali ponovno gledati u UFC-ovom Octagonu.

“Vjerovatno će sredinom aprila startati s treninzima, a borbu bi mogao odraditi početkom jula. Još uvijek se svakodnevno liječi, ali se osjeća puno bolje”, započeo je Abdelaziz pa odmah i dodao ko bi mu mogao biti idući protivnik:

“Neil Magny je lik kojeg imamo na umu, ali hajdemo prvo vidjeti šta će se sve dogoditi.”

Abdelaziz je potom i ponovio ono što smo već nekoliko puta čuli od Dane Whitea – Khamzat je ovisnik o treningu i teško mu je palo to što zbog bolesti ne može trenirati onako kako je navikao.

“To je nešto što radi čitav svoj život i stoga se osjećao osakaćeno kad više nije mogao trenirati. No, sada je zdrav i uskoro kreće s treninzima. Baš smo razgovarali ove sedmice i čak mi je rekao da namjerava plivati s aligatorima i morskim psima, želi se kretati s tim stvorenjima. To je, kao, dio posebnog programa treninga”, otkrio je Abdelaziz.

(Fightsite.hr)