Ko je naslijednik Amara Osima

Topić potencijalni naslijednik Željezničara: Veliki klub, zvao me Smajić, vidjet ćemo

12. 04. 2021 - 15:27 | Fudbal

Amar Osim je neslavno završio svoj treći mandat, Plavi su tek sedmi, a njegov nasljednik nije pronađen.

To će desiti u narednim danima, a jedna od opcija je trenerski dvojac Admir Smajić i Marko Topić.

Smajić i Topić su uspješno surađivali u Švicarskoj, a nekadašnji reprezentativac naše zemlje potvrdio je informacije do kojih je došao SportSport.ba.

"Smajić me zvao prije par sati i kazao mi da je danas bilo nekih razgovora na temu, te da očekuje poziv od ljudi iz Uprave Željezničara večeras ili sutra. Tada ćemo i znat šta i kako dalje. Definitivno, zanimljiva opcija, Željezničar je jedan od najvećih klubova u bivšoj Jugoslaviji, veliki klub sa armijom navijača, ako ne i najveći u BiH, ali od stare slave se ne živi", priča Topić za SportSport.ba.

Nedavno je postao vlasnik UEFA Pro licence u našoj zemlji i priznaje da je pratio stanje na Grbavici.

"Upućen sam, stalno sam bio u BiH i pratio sve. Željo je novu godinu počeo kako je i završio prošlu. Pet utakmica je bio bez gola... Ekipa je stara, treba je podmladiti, treba se igrati moderniji nogomet. Kada kažem podmlađivanje mislim na momke iz omladinske škole kluba, juniorsku selekciju sjajno vodi moj prijatelj Omer Joldić. Željo je uvijek imao te mlade igrače, treba to posložiti, te da fokus bude na modernijem nogometu. Znam da nije bilo lako, jer kada kola idu nizbrdo, onda baš idu nizbrdo", dodao je Topić.

Već ranije Smajić i Topić su trebali doći na Grbavicu 2016. godine.

"Bili smo na razgovorima, činilo se da je sve dogovoreno, no na kraju nije bilo tako. Ne znam zbog čega, nije to sada ni bitno. Za trenera je izabran tada Kostić, a upoznati ste kako je sve završilo".

Sport.ba/SportSport.ba