OVA FUDBALERKA JE GRUBLJA OD SVAKOG MUŠKARACA, KAKAV FAUL: Umjesto čiste lopte željela crveni karton

14. 04. 2021 - 09:06 | Fudbal

Ženska fudbalska reprezentacija Severne Irske igraće na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Dame su to izborile pobedom u baražu nad Ukrajinom, a revanš je obilježio i detalj koji nema veze sa sportom.

Odbrambena igračica nacionalnog tima Ukrajine dobila je direktan crveni karton zbog grubog prekrašaja u finišu meča. Njoj lopta nije bila ni na kraj pameti.

screenshot-5
Ekipa Sjeverne Irske dobila je prvi meč (2:1) i imala prednost u drugom (1:0), kada je jedna lopta iz dubine upućena u prostor. Bila je to doba prilika, na prvi pogled, ali je Natija Pantsulaja (29) bila brža od protivnice. Ipak, nije intervenisala kako je trebalo.

Umjesto da lagano očisti gužvu ispred svog gola, doda do golmanke ili proba sama da započne napad, pustila je loptu da nastavi kretnju ka golu. Umjesto toga sačekala je protivničku igračicu i ''namjestila je'' na rame!

Grub faul, kakav ne viđamo često u muškom fudbalu, poslužio je kao dovoljan razlog za direktan crveni karton. Iako se igrao 87. minut, Sjeverna Irska iskoristila je prednost i do kraja susreta još jednom zatresla mrežu.

Komentari mnogih fudbalskih fanatika na internetu navode da je velika šteta što se Ukrajina, posebno sa ovako borbenim fudbalerkama, nije plasirala na Evropsko prvenstvo. Ko zna šta bi nam tamo prikazale...


Evropsko prvenstvo za fudbalerke biće održano 2022. godine u Engleskoj. Početak je zakazan za 6. jul, a kraj je 31. dana istog mjeseca. Reprezentacija Srbije neće učestvovati na ovom takmičenju, a zanimljivo je da neće igrati nijedan od timova iz okruženja.

Izvor:Mondo