IBRA SPASIO ZVEZDU

Zlatan Ibrahimović spasio Zvezdu, evo šta je rekao UEFA-i

14. 04. 2021 - 17:02 | Drugi pišu >> Fudbal

Prije nešto manje od dva mjeseca desio se veliki skandal na Marakani, kada je na ovom stadionu Zvezdi u šesnaestini finala Evropske lige gostovao Milan.

Tada je na vjerskoj osnovi vrijeđan Zlatan Ibrahimović, koji se nalazio na tribinama sa svojim saigračima, a UEFA je odmah pokrenula istragu protiv beogradskog kluba.

Crvenoj zvezdi je zbog svega prijetila žestoka kazna, ali ju je spasio upravo Šveđanin porijeklom iz BiH, koji je ovaj put pokazao kako je velik čovjek.

Kako piše Mozzartsport, vjerovatno zbog prijateljstva sa Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem, Ibra nije želio da doliva ulje na vatru.

O čemu se radi? Iako je mogao da podnese privatnu tužbu, Zlatan Ibrahimović je odmah poslije beogradskog meča rekao prijateljima iz Crvene zvezde da to neće uraditi. I ne samo to. Pomogao je bivšem saigraču iz Intera, Dejanu Stankoviću, na još jedan način.

Rekao je da Crvena zvezda može da računa na njega, čak i da je spreman da svjedoči u njenu korist prilikom postupka zbog neprimjerenog ponašanja jednog od gledalaca na Marakani.

Na kraju je Zlatan Ibrahimović iznenadio sve. Uz pomoć pojedinih prijatelja iz Srbije sastavio je izjavu o tome kako se u Beogradu osjećao sjajno tokom dvodnevnog boravka, kako su mu svi iz Crvene zvezde ukazali ogromno poštovanje i čast. I da se uopšte nije uvrijedio zbog povika jednog navijača sa tribina stadiona Crvene zvezde. Čak je i pohvalio organizaciju meča riječima da su ljudi iz Zvezde učinili sve kako bi se osjećao lijepo i sigurno.

Pismo takve sadržine, sa sve potpisom jednog od najboljih napadača svijeta otišlo je na adresu disciplinske komisije UEFA. I sigurno utjecalo da Crvena zvezda ne dobije jaču kaznu, prenosi SCsport.ba.