LIGA PRVAKA

Real Madrid i Manchester City u polufinalu Lige prvaka

14. 04. 2021 - 23:01 | Drugi pišu >> Fudbal

Liverpool i Real Madrid odigrali su meč bez golova na Anfiledu u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka, pa se Kraljevski klub nakon trijumfa 3:1 u prvom meču plasirao u polufinale najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja u Evropi.

Real Madrid će u polufinalu igrati protiv Chelseaja koji je prethodno eliminisao Porto.

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su slavili na gostovanju protiv Borussije Dortmund 2:1, a identičnim rezultatom pobijedili su i u prvom okršaju na Etihadu.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Borussija je povela u 15. minuti. Akcija je tekla po lijevoj strani, a nakon što se lopta odbila na ivicu šesnaesterca mladi Jude Bellingham je fenomenalno šutirao i pogodio same rašlje gola gostiju za 1:0.

Na startu drugog dijela u 55. minuti dosuđen je sumnjiv penal za Manchester City nakon što je Emre Can igrao rukom u svom kaznenom prostoru, iako je možda prethodno sam sebe pogodio glavom u ruku.

Ipak, nakon pregleda VAR-a jedanaesterac je potvrđen, a Mahrez je bio siguran za 1:1.

Borussija nakon toga nije imala snage da ozbiljnije ugrozi gol Građana, koji su u 76. minuti golom Fodena došli do preokreta i trijumfa 2:1 za potvrdu prolaska dalje.

Manchester City će u polufinalu igrati protiv PSG-a, u okršaju koji mnogi opisuju kao finale prije finala.