Novi detalji

Ahmedhodžić transferom postavlja rekord Švedske, ali i Bosne i Hercegovine

17. 05. 2021 - 15:47 | Fudbal >> Transferi

Anel Ahmedhodžić će na ljeto sigurno promijeniti sredinu nakon što je prošle godine izabran za najboljeg defanzivca švedskog prvenstva. 

Ahmedhodžić je bio sjajan u dresu Malmea kada je osvojena titula prvaka, a odlično igra i ove sezone sa 12 nastupa i jednim postignutim golom.

Talentovani defanzivac će kako stvari stoje put Apenina gdje će potpisati za Atalantu. Nove detalje o transferu objavila je Gazzetta dello Sport.

Ugledni list iz Milana navodi da su pregovori između dva kluba u završnoj fazi te da će visina transfera iznositi skoro devet miliona eura, odnosno 91 milion švedskih kruna, odnosno 8.91 miliona eura.

Odlazak u Atalantu bi bio puni pogodak jer klub iz Bergama radi odlično s mladim fudbalerima, a sljedeće sezone će igrati i Ligu prvaka što je cilj svakog fudbalera.

U tom slučaju Ahemahodžić bi postao najskuplje plaćeni igrač koji je prodat iz Allsvenskan lige te bi nadmašio Zlatana Ibrahimovića koji već dvije decenije drži rekord s iznosom od 8.1 miliona eura.

Osim toga 22-godišnji štoper bi postao i najskuplji bh. defanzivac ikada. Pprema nezvaničnim informacijama trojica bh. defanzivaca koji su do sada realizovali najveće transfere su bili Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Ervin Zukanović.

Spahića je prije 15 godina Lokomotiv iz Moskve platio tri miliona eura, a približno iste iznose za dovođenje Zukanovića i Vranješa su izdvojili Roma, odnosno Anderlecht.

Inače, Ahmedhodžić je ranije govorio da uopšte ne bi imao problema s prilagođavanjem na novu sredinu sve dok je uz njega konzola Play Stationa.

"Mnogo je onih koji odu u inostranstvo i ne snađu se psihički. Mentalna snaga je najvažnija. Mnogo je onih kojim nedostaje dom poslije odlaska, ali ja ne marim previše. Mogu se snaći bilo gdje dok imam svoj PlayStation".

Prije nekoliko sedmica je izjavio da bi volio iz Švedske da ode kao najskuplji igrač lige, a čini se da mu je ta želja blizu ostvarenja.

"Volio bih biti najskuplji igrač Allsvenskana. To bi bilo sjajno. Bio bih veoma posan na sebe i na ono što sam uspio", rekao je Ahmehodžić za švedske medije.

Sport.ba/SportSport.ba