POJAVIO SE SNIMAK: Ronaldovi automobili NAPUSTILI TORINO, sada je sve otkriveno, EVO I ZAŠTO

17. 05. 2021 - 20:29 | Druga strana sporta

Cristiano Ronaldo i Juventus još uvijek imaju šansu da se plasiraju u Ligu prvaka, zahvaljujući prije svega očajnoj partiji Milana i samo remiju s Cagliarijem (0:0).

Teško je zapravo i povjerovati da će tim koji u svojim redovima ima Cristiana Ronalda i koji je devet sezona uzastopno osvajao Scudetto doći u situaciju da je kolo prije kraja sezone peti na tabeli i sa prosjčenim šansama za plasman u Ligu prvaka.

Sezona za Juventus je blago rečeno razočaravajuća. Počelo je ranim ispadanjem iz Lige prvaka, pa se nastavilo očajnim partijama u Seriji A, a nedavno je klub doživio blamažu jer je s 3:0 pretučen od Milana na svom terenu. Osvajanje Kupa (finale protiv Atalante kasnije ovog mjeseca) i eventualni plasman u LP bila bi kakva-takva utjeha.

Ono što navijače Juventusa sada najviše zanima jeste status brojnih zvijezda, trenera Pirla i Cristiana Ronalda. Bit će rezova u timu na ljeto, a najviše se piše o odlascima Pirla i Ronalda.

ro

Onda se pojavio snimak na kojem se vidi kako automobili 36-godišnjeg Portugalca napuštaju Torino. Ubrzo su mediji taj snimak okarakterisali kao "najbolji dokaz Ronaldovog odlaska iz Juventusa".

Međutim, to što su Ronaldovi skupocjeni automobili na šleperima sinoć napustili Torino ne znači da Portugalac napušta ovaj grad. Nekoliko relevantnih medija u Italiji je od izvora bliskih igračima Juventusa saznalo da Ronaldo obično u ovo doba godine automobile šalje na različite destinacije.

Međutim, to je nešto što nije mogao učiniti prije godinu dana kada je nogometna sezona nastavljena u junu nakon vrhunca pandemije koronavirusa.

Corriere Torino izvještava da je Ronaldo svoje automobile premjestio iz razloga održavanja jer se većina njegovih vozila obično provjerava u Njemačkoj. Jedan od njegovih susjeda, Luciano Saroglia, rekao je za Radio Punto Nuovo da će Ronaldovi automobili vjerovatno ponovo biti vraćeni u garaže njegove vile u Torinu i da je Ronaldo "odličan susjed koji ne remeti mir niti ima nekakve zabave noću".

Portugalski as puno pažnje posvećuje svojim automobilima i posjeduje mnoge od njih. Između ostalih, u garaži ima dva Bugattija, McLaren Sennu, Ferrari F12 TDF, Mercedes klase G Brabus, a prošle sedmice je za 1.6 miliona eura kupio Ferrari Monza SP2. Vrijednost njegovih automobila procjenjuje se na skoro osam miliona eura.