Harry Kane Tottenhamu večeras saopštio konačnu odluku ŽELI DA UDE, FUDBALER NAJAVLJUJE VELIKI TRASFER, evo šta je sve izjavio

17. 05. 2021 - 21:39 | Fudbal >> Transferi

Sky Sports je večeras objavio kako je Kane upravi londonskog kluba zvanično poručio da nema želju da ostane i na ljeto će po svemu sudeći promijeniti sredinu.

Ono što se i ranije znalo, Kane želi da igra u klubu koji će imati ambicije da se bori za trofeje, dok Tottenham odavno nije konkurentan, naročito ne u Premier ligi.

Za Kanea se zanimao Real Madrid, kao i još neki timovi, koji će sada svakako spremati formalne ponude i nastojati da ga dovedu na kraju sezone.

Kane je s 22 gola uz Mohameda Salaha najbolji strijelac Premier lige.

Ugovor sa Spursima ima do ljeta 2024. godine, a navodno mu je želja da ostane u Premier ligi, te da se sve o njegovom transferu završi do 11. juna, kada će početi Evropsko prvenstvo.

Kane najavljuje veliki transfer: "Otvoreno kažem..."
Harry Kane je najbolji igrač Tottenhama dugi niz godina, no čini se da je došlo vrijeme da ode iz Londona.

Tottenham nema trofeja, a Kane kao i svaki veliki igrač želi baš to. Sada kada je propala šansa da se osvoji i Liga kup (poraz od Cityja u finalu), Kane je odlučan da ide i da prekine 10-godišnju neuspješnu potjeru za trofejima.

"Već sam puno toga učinio na terenu, ali razmišljam o puno stvari koje bih još želio postići. Otvoreno kažem da želim osvajati trofeje. Zbog toga sam postao nogometaš. Želim pobijediti i podijeliti radost sa saigračima sa kojima ću podići trofej. To se još nije dogodilo, nadam se da hoće", kazao je Englez.

Kane je na ovaj način nekako naslutio da je konačno odlučio da napravi veliki transfer i neće imati problema jer se za njega otimaju najveći evropski timovi.

Pojavila se mogućnost da se pridurži bivšem treneru Mauriciju Pochettinu u PSG-u. Parižani mogu da ispunje sve njegove želje, a uz to bi igrao Ligu prvaka, što će teško biti slučaj ostane li u Tottenhamu.

Kane je za Spurse odigrao 328 utakmica i zabio je 217 golova. U slučaju da poželi zaista promijeniti klub, vjeruje se da će to napraviti prije početka Evropskog prvenstva, koje se igra od 11. juna do 11. jula.