MOŽDA BUDU ŠAMPIONI EVROPE, A MOŽDA IZGUBE SVE: Čelsi je u velikom problemu, a Tuhel ima odgovor za ljute igrače

18. 05. 2021 - 09:18 | Fudbal

Čelsi je u finalu Lige šampiona, ali je u završnici sezone u velikim problemima.

"Plavci" su pod Tomasom Tuhelom zaigrali sjajno, a posle plasmana u finale LŠ protiv Mančester sitija (29. maja) pobijedili su "građane" u Premijer ligi, pa izgubili u finalu FA kupa od Lestera.

U ovom treutku je neizvjesno da li će ući u četiri tima u Premijer ligi, a u preostale dvije utakmice igraće protiv Lestera u utorak i Aston Vile u nedelju. Podshetimo da četiri prvoplasirana idu u Ligu šampiona...

Čelsi u večerašnju utakmicu ulazi poslije dva vezana poraza, jer je poslije poraza od Lestera u finalu izgubio i od Arsenala u prvenstvu (0:1).

screenshot-19

"Korak unazad bila je utakmica sa Arsenalom. Naša je krivica što je ponovo postalo tesno. Ostavili smo otvorena vrata, a Liverpul je to iskoristio. Oni to rade, imaju jak tim. Mi smo uložili veliki napor da ih prestignemo. To smo uradili i moramo biti svesni šta smo sve do sada napravili. Ali, želimo da završimo posao", rekao je Tuhel, preneo je Skaj.

"Imamo sreće što je sve u našim rukama i što ne moramo da gledamo rezultate drugih utakmica", dodao je menadžer londonske ekipe.

On je rekao da se "žestoko bori" da vrati zamajac i samopouzdanje ekipi i da su razlike između pobede i poraza male.

"Lako je imati samopouzdanje kada pobeđujete, ali niko ne treba da se plaši ove situacije. Ako budemo pokazali istu igru kao u finalu, isti rad i energiju, ako popravimo detalje, moći ćemo da pobeđujemo. Svesni smo da su nam potrebni zamajac i sreća za rezultate", naveo je.

Tuhel je rekao i da "nema ništa lično" u odluci da izostavi iz ekipe Tamija Ejbrahama iz finala FA kupa, što nije prijalo igraču...

"Radi se o broju ljudi koje mogu da prijavim za utakmicu. Odlučio sam da počnem sa Timom kao devetkom, a imali smo Kaja (Haverca) i Olija (Žirua)  koji mogu da igraju 'devetku', odlučili smo da ne stavimo tri 'devetke' na klupu. Otkako sam došao, svaki igrač je zaslužio da bude u ekipi. Razumem da je frustriran i ovo nije prvi put. Imamo i druge igrače u istoj situaciji", rekao je nemački trener.

"Sada nije trenutak za žalbe i nije trenutak ni da se objašnjava previše. Treba živeti u sadašnjosti, a ovo su odlučujuće dve nedelje u celoj sezoni", dodao je Tuhel.