ZVANIČNO: DEPAY DONIO ODLUKU - NAPUŠTA KLUB? Oglasio se na društvenim mrežama, POJAČAT ĆE BARCELONU?

18. 05. 2021 - 10:30 | Fudbal

Odavno se zna da je Depayeva najveća želja da pojača Barcelonu, ali stvari bi mogle dodatno da se zakomplikuju ako Ronald Koeman dobije otkaz, što je sve izvjesnije.

Navodno, Depaya dijele samo detalji da sklopi konačni ugovor sa katalonskim gigantom, pa se možda na to odnosi dio da će iskoristiti i pomoć advokata.

screenshot-21

"Vrijeme je da preuzmem kontrolu nad svojom karijerom. Došao sam do tačke kada moram da donesem važne odluke o svojoj budućnosti, odlučio sam da pregovaram o mojim budućim koracima zajedno sa ljudima od povjerenja, ali i uz pomoć pravnih stručnjaka. Odluku o svojoj sledećoj destinaciji donijeću sam. Bićete prvi koji će to saznati", stoji u njegovom statusu objavljenom na Twitteru. Ovaj status su mnogi positovjetili sa njegovim odlaskom iz Lyona na kraju tekuće sezone.

screenshot-20
Ako je vjerovati španskim medijima da bi se to desilo potrebno je da njegov sunarodnjak Ronald Koeman ostane na klupi tima i naredne sezone što će biti veoma teško s obzirom na najvjerovatniji gubitak titule, kao i ispadanje iz Lige prvaka.

Inače, Nizozemac je prvo ime Lyona i ove sezone sa 20 postignutih golova i 10 asistencija, a za francuski klub je do danas ukupno odigrao 177 utakmica, postigao je 76 pogodaka i dodao 53 asistencije.

On je u Lyon stigao u zimu 2017. godine za 16 miliona eera, a od 31. juna će biti slobodan u izboru nove sredine.