Ovako je Wijnaldum reagovao nakon gola Alissona: Objavljen snimak, navijači su bijesni

18. 05. 2021 - 12:02 | Fudbal

WBA je odlično počeo meč iako su se već oprostili od Premiershipa za ovu sezonu. Domaći su poveli već u 15. minuti kada je Robson-Kanu postigao pogodak za 1:0.

Za Redse je bilo itekako važno da slave u ovoj utakmici kako bi nastavili borbu za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Liverpool je u 33. minuti uspio da izjednači na 1:1 golom Salaha, ali potom WBA kao da je zaključao svoju mrežu.

screenshot-33

Igrači Liverpoola su dali sve od sebe da dođu do preokreta i činilo se da to neće uspjeti. No, u 95. minuti Redsi dolaze do pobjede. Golman Alisson je kod jednog kornera odlučio da krene naprijed i to je bio pun pogodak.

Na iznenađenje svih on je bio najviši u kaznenom prostoru WBA i postigao je sjajan pogodak glavom za 2:1.

Nakon ovog pogotka brazilskog golmana nastala je euforija među igračima Liverpoola koji su bili oduševljeni golom Alissona jer im je on donio itekako važnu pobjedu.

Međutim, na udaru navijača nakon utakmice našao se Georginio Wijnaldum koji i nije bio toliko sretan zbog gola Alissona.

Nizozemac je bio bez reakcije na ovaj pogodak dok su njegovi saigrači skakali od sreće i trčali prema Alissonu. Wijnaldum je to "hladno" ispratio što je itekako naljutilo navijače Redsa.

Neki od navijača čak su tražili od kluba da odustane od novog ugovora s Wijnaldumom i da ga puste da bez obeštećenja ode iz kluba ovog ljeta jer ne žele više da nose dres Liverpoola.

 

Izvor:Sportam