Srđan Đoković stavio tri prsta na srce, pa poručio pred TV kamerama: "Srbi nisu genocidan narod"

22. 06. 2021 - 13:11 | Druga strana sporta

Otac najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, Srđan, osvrnuo se, gostujući u emisiji "Dnevni red" na TV B92, na status koji njegov sin uživa u zapadnim medijima.

Srđan ističe da ga boli nipodaštavanje s kojim pojedini mediji i navijači gledaju na sve Novakove uspehe.

- Što se tiče toga da li Novaka vole ili ne vole, to je vjerovatno i zbog sporta koji je izmislila engleska buržoazija. Novak im nijednim gestom nije dao razlog da se tako ponašaju prema njemu.

srki-815x458

- A čime smo mi kao narod i zemlja zaslužili ovakav odnos? Jesmo li uvijek u istoriji bili na pravoj strani? I u velikom ratu, 10 odsto punoljetnog stanovništva Srbije je izginulo u prvom ratu. Znate šta je patrijarh Pavle pokojni govorio, "da su svi Srbi koji su izginuli u prvom ratu preživjeli, ja ne bih bio patrijarh".

- Srbi su branili Evropu, a ta Evropa ne vraća našem narodu onako kako smo zaslužili. Cjenjeniji su oni koji su bili na pogrešnoj strani. Jesmo li mi nekome nešto skrivili? Mi nismo genocidni narod mi smo dio stare civilizacije. Bilo je grešaka sa svih strana, a zašto smo samo mi Srbi genocidan narod - pita se Srđan Đoković.

Sa stanovištem Novakovog oca složio se i prvi čovek srpske atletike Veselin Jevrosimović.

- Činjenica je da Novak nije miljenik zapadnih medija i da im je pomrsio račune. On već sada jeste najbolji teniser na svijetu, ali mu fale ta dva Grend slema koje će da osvoji i postane apsolutni vladar tenisa svih vremena. U njihovom sportu da najbolji svih vremena bude momak sa Balkana i iz Srbije, to je za njih veliki udarac. Na samom stadionu na Rolan Garosu 90 odsto ljudi je bilo za Cicipasa, a 10 odsto za Novaka. I tih 10 odsto je na kraju slavilo sa nacijom. Svi smo izugubili glasove, ja sam glas povratio pre dva dana, ali se isplatilo - podvlači Jevrosimovi

Izvor:Telegrad