OSTAJE U BARCELONI

ŠPANCI OBJAVILI EKSKLUZIVU Messi UPRAVO javio Laporti konačnu odluku: Sve je zastalo na trenutak

22. 06. 2021 - 21:28 | Drugi pišu >> Fudbal

Još samo osam dana ostalo je do isteka ugovora između Lionela Messija i Barcelone, a dosta toga još nije razjašnjeno. Na samom početku sezone uslijedio je šok za Katalonce kada je omaleni Argentinac odbio ponudu za produžetak saradnje.

Mnogi su očekivali da će ekspresno biti prodan Man. Cityju ili PSG-u, da se ponešto i zaradi, ali je rukovodstvo odlučilo da ga zadrže i pod cijenu da besplatno ove godine napusti klub.

Prije dolaska Joana Laporte bilo je sasvim izvjesno da je prelijepa bajka na "Nou Campu" dostigla do samog kraja, a onda se dosta toga promijenilo.

Novi-stari predsjednik danima je uvjeravao Lea da će Barca ponovo imati konkurentu momčad i boriti se za naslove u Primeri i Ligi prvaka.

"Messi je prihvatio finansijsku ponudu Barcelone, javio je to predsjedniku Laporti i nije više ništa preostalo. Sve je spremno za obnovu ugovora na nove dvije sezone, odnosno godinu plus godinu", ekskluzivno danas javlja Miguel Rico, novinar "Mundo Deportiva".

Vijest koja će oduševiti sve navijače Barce, ali i istinske zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Čini se da se kao presudno pokazalo dovođenje Sergija Aguera, velikog Leovog prijatelja.