Juranović zablistao protiv Škotske

Odigrao utakmicu života, a pobjedu posvetio pokojnom ocu: "Nadam se da je ponosan gore"

23. 06. 2021 - 11:09 | Druga strana sporta

Vatreni su se s tri boda uspjeli plasirati u osminu finala Evropskog prvenstva, te su popravili znatno utisak nakon loših izdanja u mečevima protiv Engleske i Češke.

Zlatko Dalić bio je na velikom udaru javnosti nakon ovih utakmica, ali je sinoć sjajno pripremio ekipu za okršaj protiv Škotske, te je uspio da odvede Hrvatsku u nokaut fazu.

Dalić je napravio nekoliko promjena u početnom sastavu u odnosu na prethodne utakmice, a iznenađenje je bilo što je od prve minute zaigrao desni bek Josip Juranović.

Juranović je bio jedan od najboljih igrača na terenu i pokazao je da je Dalić napravio pun pogodak što mu je dao priliku od prve minute.

Nakon utakmice ovaj fudbaler otkrio je da mu je Dalić dva dana prije utakmice rekao da će igrati i da se spremi.

"Prije dva dana mi je selektor rekao da ću igrati i da idem što više prema gore i da centriram. Poslušao sam ga. Osjećaj je fenomenalan, jedva sam čekao da pokažem da ja to mogu. Došao sam iz drugog plana, ali sam želio pomoći ekipi da osvojimo ta tri boda koja su nam trebala", rekao je Juranović.

Juranović je ovu pobjedu posvetio svom ocu Miroslavu koji je preminuo u oktobru 2018. godine.

"Ponos je predstavljati svoju zemlju na ovakvom takmičenju. Ovo posvećujem svom pokojnom ocu, nadam se da je ponosan gore i da ću ga učiniti još ponosnijim", dodao je reprezentativac Hrvatske nakon meča.

Juranović je inače član Legije iz Varšave za koju je prošle sezone odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, te je upisao osam asistencija i postigao jedan pogodak.

No, nema sumnje da će ovaj 25-godišnji fudbaler skrenuti pažnju na sebe mnogih klubova nakon nastupa na Evropskom prvenstvu.

Sport.ba/SportSport.ba