Kapiten Crvene furije se oglasio

Van der Vaart izjavio da su Španci užasna ekipa, a Busquets ga "uništio" odgovorom

23. 06. 2021 - 12:24 | Druga strana sporta

Reprezentacija Španije danas igra utakmicu protiv Slovačke u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Crvena furija nije oduševila u mečevima protiv Švedske i Poljske gdje su osvojili samo dva boda, te im je danas potrebna pobjeda ukoliko žele da se nađu u osmini finala.

Sigurno da je za Luisa Enriquea veliko olakšanje što se u tim vratio Sergio Busquets koji je propustio prethodne mečeve zbog koronavirusa.

Međutim, kapiten Španije uspio je da se oporavi i nakon što je bio negativan na testiranju priključio se reprezentaciji i očekuje se da će večeras zaigrati od prve minute.

Busquets se pojavio na press konferenciji pred ovu utakmicu, a jedno od pitanja bilo je da komentariše i izjavu nekadašnjeg fudbalera Rafaela van der Vaarta koji je izjavio da Španci imaju užasan tim.

"Španija je užasna. Nadam se da ćemo igrati protiv njih u nokaut fazi. Ta ekipa nema ništa. Sve što rade jeste da šalju loptu s jedne na drugu stranu. Nemaju čak ni igrača koji može dati zadnji pas", rekao je Van der Vaart.

Španski novinari pitali su Busquetsa da prokomentariše izjavu nekadašnjeg igrača Real Madrida, a on je sve oduševio svojim odgovorom.

"To je za mene tužno jer on želi samo da je u centru pažnje. Mogao bih i ja njega veoma lako sada obrukati svim tim utakmicama koje je on igrao protiv nas i koje ljudi i danas pamte. Ali, neću to uraditi jer imam više poštovanja", poručio je Busquets.

Sigurno je da je Busquets najviše mislio na finale Svjetskog prvenstva iz 2010. godine kada je Španija u finalu pobijedila Nizozemsku sa 1:0.

Odlučujući gol u produžecima zabio je Andres Iniesta koji je postao junak Španije, a pobjegao je upravo Van der Vaartu koji ga nije uspio stiži da izblokira ovaj udarac i spasi svoju selekciju.

Sport.ba/SportSport.ba