Došlo je do promjene

OVO JE NEŠTO NOVO: Posljednja utrka Formule 1 za vozače će biti drugačije iskustvo!

25. 06. 2021 - 07:47 | Autosvijet

Max Verstappen i Lewis Hamilton će do kraja sezone voditi bitku za titulu prvaka svijeta u Formuli 1.

Prema trenutnom kalendaru sezona će se završiti utrkom na stazi Yas Marina u okviru Velike nagrade Abu Dhabija od 10. do 12. decembra.

Danas je potvđeno da je došlo do određenih izmjena u konfiguraciji staze pa će utrka na stazi koja je u kalendaru od 2009. godine biti novo iskustvo za vozače.

Promjene podrazumijevaju sljedeće zahvate: uklanja se šikana prije oštrog lijevog zavoja, a taj će zavoj broj 7 biti proširen, umjesto četiri zavoja broj 11, 12, 13 i 14, bit će napravljen jedan dugački zavoj s nagibom te će zavoji broj 17, 18, 19 i 20 biti nešto otvoreniji kako bi taj sektor bio tečniji.

"Kao lokacija, kontinuirano istražujemo kako se možemo razvijati, održati ponudu našeg proizvoda svježom i zadržati podršku naše baze navijača. Ovaj program predstavlja izrazito važno poglavlje u priči o stazi Yas Marina, a uključivat će rad na tri odvojene sekcije na stazi. Vozačima će povećati broj prilika za pretjecanje i naglasiti kompetitivnu prirodu svih takmičenja koja se kod nas održavaju."

"Radovi će biti obavljeni tokom ljeta, a njihov završetak očekuje se puno prije ovogodišnje Velike nagrade Abu Dhabija. Veselimo se otkrivanju novog izgleda naše staze zaljubljenicima u motorsport, lokalnim i internacionalnim", poručio je CEO Abu Dhabi Motorsport Managementa Saif Al Noaimi.

Posljednja utrka sezone u Formuli 1 će biti novo iskustvo za sve vozače

Sport.ba/SportSport.ba