Rooney govorio o Nizozemcu

Nizozemski reprezentativac kao rezervni igrač na utakmicu stigao strašnim Rolls Royceom: "S takvim stavom..."

27. 06. 2021 - 10:01 | Vremeplov

Nizozemski reprezentativac Memphis Depay je ovog ljeta iz Lyona prešao u Barcelonu i potpisao je dvogodišnji ugovor s Kataloncima.

Depay na utakmicu rezervi stigao u Rolls Royceu: "S takvim stavom..."

Depay u Barcelonu stiže kao slobodan igrač i velika je želja Ronalda Koemana još od prošlog ljeta. Sada je konačno Nizozemac stigao u Barcelonu, nakon što je pet godina proveo u Francuskoj.

Prije Lyona Depay je bio i u Manchester Unitedu, ali nije se proslavio na Old Traffordu. Legenda Manchester Uniteda Wayne Rooney prisjetio se detalja iz dana dok je Depay bio u Manchesteru i koji su na neki način otkrili pravo lice ovog igrača.

"Tokom utakmice protiv Stoke Cityja, Depay je griješio više puta i Van Gaal ga je poslao na klupu kako bi odmorio. Sljedeći dan je kažnjen tako što je morao da igra utakmicu s rezervama. U svlačionici sam mu savjetovao da to nije ništa strašno, da treba da gleda naprijed, ali mislim da me nije slušao jer se na utakmici pojavio u svom Rolls Royceu, odjeven u kožnu jaknu i kaubojski šešir. Nije niti znao da treba da igra", rekao je Rooney.

Rooney je naglasio da s takvim stavom Depay nije mogao uspjeti na Old Traffordu. U međuvremenu je Depay naučio bolje kontrolirati svoj stav i svoj ego, iako je u određenom trenutku bio u sukobima s rivalima ili trenerima, kao što se dogodilo s trenerom Rudijem Garcijom u Lyonu prošle sezone.

Njega je UEFA izabrala u najbolji tim grupne faze Eura, a danas će s Nizozemskom igrati protiv Češke meč osmine finala.

Dvadesetsedmogodišnjak je u Lyonu prošle sezone odigrao ukupno 40 utakmica i dao je 22 gola uz 12 asistencija.

Sport.ba/SportSport.ba