GOVORIO ZA KURIR

VUK JE PRAVA PRAVCATA ZVIJER! NA MMA nebu se rađa nova zvijezda, talentovani borac iz Valjeva gazi sve pred sobom

06. 07. 2021 - 18:56 | Borba >> MMA

Vuk Lekić nezadrživo grabi ka svom cilju, a to je UFC.

Mladi MMA borac iz Valjeva svjestan je da mu je taj cilj i dalje dalek, ali svakodnevno čini sve što je u njegovoj moći da mu se približi.

"Nema mnogo filozofije. Red, rad i disciplina su jedini recept", kaže Vuk za Kurir.

Član "Sekutora" odavno je nagovijestio potencijal. U dosadašnjih devet borbi, otkako se sa hrvanja "prestrojio" na MMA, dobio je sedam, i to mahom u prvoj rundi - po kratkom postupku. Sada želi da nesporan talenat pretoči u kvalitet.

"Prve dve borbe u MMA prvenstvu Srbije sam dobio, obe protiv istog rivala (Dragoljuba Grbića) i sada sam fokusiran na pripreme za nastavak takmičenja u septembru. Imaću ukupno četiri borbe i ako ih sve dobijem, naći ću se u konkrenciji za amaterski pojas, koji se sada prvi put dodeljuje. Taj pojas otvara put ka reprezentaciji, možda čak i ka jednoj organizaciji u Bahreinu", pojašnjava Lekić.

I dok grabi ka svom cilju u MMA, ne odriče se prve ljubavi - hrvanja.

2343497-vuk-ff

FOTO: PRINTSCREEN

"Moguće da ću u avgustu odraditi pripreme sa rvančkom reprezentacijom Zapadne Srbije i da ću kasnije učestvovati na dva rvačka takmičenja".

Ipak, MMA mu ostaje prioritet.

"Očekujem da ću sledeće godine ući u profesionalne vode i početi da zarađujem od sporta kome sam se posvetio. A onda, ko zna, za nekoliko godina možda ni UFC ne bude nedostižan", zaključuje Vuk Lekić, kome su mediji već dali nadimak "Zver iz Valjeva".