Navijači idalje u strahu

SPECIJALISTA ZA KOLJENA NATJERAO JAVNOST DA SE ZAPITA: Da li ovo znači da je Federer bliži penziji nego što smo mislili?

21. 07. 2021 - 22:57 | Druga strana sporta

Navijači Rogera Federera i dalje su u strahu da li je njihov pulen završio sa ozbiljnim tenisom tenisom ili će biti u stanju napraviti još jedan povratak u vrh.

Podsjetimo, Federer je u proteklih godinu i pol imao dvije artoskropske operacije koljena, a iako se činilo da su problemi iza njega to po svemu sudeći nije slučaj. 

Federer je na Wimbledonu stigao do četvrtfinala gdje je doživio težak poraz od Huberta Hurkacza, a nekoliko dana nakon toga otkazao je i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju zbog novih problema sa koljenom.

"Tokom sezone na travi, nažalost, doživio sam nove probleme sa koljenom i prihvatio sam da se moram povući sa Olimpijskih igara u Tokiju", rekao je Federer nekoliko dana nakon poraza na Wimbledonu. 

Sada je o njegovoj situaciji progovorio i poznati specijalist za koljena Nicholas DiNubile, čiji je 'tweet' podijelio i bivši teniser Brad Gilert.

Dinubile je rekao da sve što se dešava sa Federerom nije dobar znak. 

"Kao hirurg/specijalista koljena, mogu reći da ako je nekome potrebno nekoliko artroskopskih operacija koljena u relativno kratkom vremenskom okviru (poput Federera), to nije dobar znak", rekao je DiNubile i dodao:

"Očigledno je da postoje stalni i vjerovatno progresivni/trajni problemi sa koljenom. Rehabilitacija i kontrolisano opterećenje su krucijalni u budućnosti", zaključio je DiNubile. 

Njegovo stručno mišljenje definitivno može zabrinuti navijače Rogera Federera, koji se i dalje nadaju da švicarski teniser nije rekao posljednje zbogom i da ima još toga da kaže u svjetskom tenisu. 

A koliko su njihova nadanja realna, pokazat će vrijeme.

Sport.ba/Sport1.ba