IDE OČEVIM STOPAMA

Šumaher junior provozao još jedan slavni očev bolid

22. 07. 2021 - 14:39 | Autosvijet

Mik Šumaher (Mick Schumacher), sin legendarnog Mihaela Šumahera (Michael Schumacher)  sjeo je ponovo u bivši očev bolid, a ovog puta je u pitanju bio Jordan 191 u kojem je sedmerostruki prvak Formule 1 debitovao u Formuli 1.

Navedena demonstracijska vožnja je odrađena na Silverstoneu u sklopu TV priloga kojeg će emitirati britanski Sky Sports F1 na Velikoj Nagradi Belgije u sklopu 30. godišnjice debija Šumahera na stazi Spa Frankočamps, piše portal F1puls.

Nakon što je Bertran Gašot (Bertrand Gachot) završio nekoliko mjeseci u zatvoru zbog napada na londonskog taksistu, Šumaher senior je upao na njegovo mjesto i već na slobodnim treninzima je pokazao o kakvom se talentu radi, što je potvrdio sedmim mjestom u kvalifikacijama. Sve poslije toga je historija.

Inače, mlađi Šumaher je već ulazio u očev bolid, i to 2017. kada je vozio Benetton B194 u kojem je njegov otac osvojio svoj prvi naslov, a 2019. i 2020.  vozio je očev Ferrari F2004 u kojem je Mihael osvojio svoj sedmi i posljednji naslov.