Čudom izbjegao lom

Igrač madridskog Reala objavio sliku povrijeđene noge, nije za one slabog srca..

22. 07. 2021 - 16:46 | Druga strana sporta

Danas je počeo nogometni turnir za muškarce na Olimpijskim igrama u Tokiju, a uzbuđenja nije nedostajalo. U duelu favorizovane Španije i Egipta nije bilo pogodaka, a susret je obilježila i teška povreda zgloba Danija Ceballosa.

Veznjak Real Madrida podijelio je fotografiju brutalne povrede zgloba zabilježene u uvodnoj utakmici Španije na Olimpijskim igrama.

Mreže su mirovale, a u finišu prvog dijela Egipćanin Taher Mohamed u jednom duelu nezgodno je nagazio Ceballosa koji je nakon toga morao napustiti teren.

Nakon pregleda VAR-a glavni sudija meča Mohamedu je pokazao samo žuti karton, a fotografija koju je objavio Ceballos dovoljno svjedoči u kakvom stanju je njegov zglob i pravo je čudo kako nije ozbiljnije stradao.
Ipak, detaljna dijagnoza će biti poznata naknadno, a njegovo stanje biti evaulirano tokom narednih 48 sati.

Foto & Video: Twitter

 

Ceballos je karijeru počeo u Betisu, iz kojeg je 2017. godine prešao u Real. Ipak, nije se naigrao među Kraljevima, te je prethodne dvije sezone bio na posudbi u Arsenalu.

Turnir se igra u Tokiju, Yokohami, Kashimi, Rifuu, Saitami, Chofuu i Sapporou. Dvije najbolje ekipe iz četiri grupe prolaze u četvrtfinale, a finale je zakazano za 7. august u Yokohami.

Sport.ba/Klix