ĐOKOVIĆ JOJ JE PRIŠAO U OLIMPIJSKOM SELU I PITAO DA RAZMIJENE TRENERKE: A onda ga je ona zatekla odgovorom!

23. 07. 2021 - 22:31 | Tenis

Novak Đoković je proživio mnogo toga na velikim turnirima, ali mu se ovakva stvar desila samo jednom.

Iščekujući Noletov nastup u Tokiju, gdje stotine sportista maltene "čekaju u redu" da se fotografišu s njim, pojedini navijači najboljeg tenisera svijeta sjetili su se i malo drugačije, posve nesvakidašnje situacije sa prethodnih Olimpijskih igara.

Tačnije, one koja se dogodila u olimpijskom selu u Rio de Žaneiru 2016, a iako je u njoj "nastupio" Đoković, on zapravo i nije glavni akter ove priče, piše Blic.

Novak se susreo sa tada 21-godišnjom crnogorskom teniserkom Dankom Kovinić, koja je završavala trening. Kako je javio crnogorski "Portal analitika", Đoković joj je prišao, pozdravio, a onda se desilo nešto neočekivano. O tome je tada 57., a sada 59. igračica svijeta rekla:

- Istina je, razgovarala sam sa Novakom, sjajan je bio i pitao da li možemo da razmijenimo trenerke. Kazala sam mu da nije problem, ali da mora da sačeka da se završi turnir! - rekla je olimpijska debitantkinja, koja je sa Đokovićem provela nekoliko minuta u razgovoru.

Danka Kovinić je tada ispala već na startu turnira od Medison Kiz (3:6, 3:6) a ni Novak Đoković se nije baš najbolje proveo na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru. Tamo je, podsjetimo, kao prvi nosilac poražen već na startu od Huana Martina del Potra, usljed čega se rasplakao.

Sada, pet godina kasnije, Danka nije otputovala u Tokio (u posljednji čas je otpala jer nije uspjela da zaliječi povredu), ali je zato Novak već na "licu mjesta".