UFC

Osveta nakon 2,5 godine: Održana borba dvije najatraktivnije takmičarke koje je ring ikada vidio

24. 07. 2021 - 08:13 | Borba >> MMA

Rejčel Ostovič nije mogla da pronađe bolji trenutak da se osveti Pejdž Van Zant za poraz u UFC prije dvije i po godine, jer je na svom debiju u BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship) trijumfovala jednoglasnom odlukom sudija!

Najatraktivnija borba ikada, kako meč ove dvije takmičarke najčešće predstavljaju, bila je i borba dvije bivše UFC takmičarke koje su u međuvremenu dobile otkaz.

Obje su po izlasku iz UFC odlučile da unovče svoje atraktivno tijelo koje je pretrpjelo određene promjene poslije ovog boks meča bez rukavica. Na kraju, sudije su rekle svoje: 48:47, 48:47, 49:46 u korist Havajke koja je svojevremeno bila i suspendovana na godinu dana zbog korištenja nedozvoljenih supstanci.

- Dovraga, da" Prošlo je dosta vremena otkako sam bila sa Pejdž u kavezu. Doduše, ovo je sada drugačiji sport. Dajte Vanzantovoj aplauz, malo poštovanja, zaslužila je - rekla je Ostovič nakon što je njena rivalka ljutito napustila ring, piše Telegraf.

Inače, obje iza sebe imaju tešku životnu priču. Havajka je 2018. godine pretrpjela teško nasilje od strane muža i morala je da skače sa terase kako bi pobjegla od njega, dok je Vanzantova svojevremeno zlostavljana i to je već objasnila u svojoj autobiografiji.

U nastavku pogledajte i njihove fotografije i uvjerite se zašto za ovu borbu kažu da je najatraktivnija ikada:

Pejdž Van Zant

vanzant6-830x0

.

bkfc-vanzant-004-0
Rejčel Ostovič

rejcel-ostovic2-830x0

.

rejcel-ostovic-6-830x0