TOKIO 2020

ZAMISLITE JOKIĆA I DONČIĆA U ISTOM TIMU! Amerikanac sastavio idealan tim Jugoslavije za Tokio: Srbija dominira, ali bez Teodosića!

25. 07. 2021 - 18:49 | Košarka

Košarkaši Francuske kreirali su senzaciju na startu turnira u Tokiju savladavši Amerikance. Mnoge je iznenadilo to što se superiorna Srbija nije našla na Olimpijskim igrama, dok je s ovih prostora to pošlo za rukom samo Slovencima predođenim sjajnim Lukom Dončićem.

Mnogi se s pravom pitaju kako bi Jugoslavija izgledala u Tokiju da je bivša država ostala na okupu. Ovog puta se to zapitao poznati košarkaški novinar iz Amerike Fran Frančila. Jedan od najboljih poznavalaca i prognozera NBA drafta i bivši trener sastavio je svoj tim u kome dominiraju igrači iz Srbije.

"Koliko bi dobra bila Jugoslavija na Olimpijskim igrama 2021.? Šta kažete?", upitao je Frančila, te među 12 imena uvrstio čak šestoricu Srba.

Frančila je dodao i šestoricu košarkaša koje bi pozvao na pripreme, a među njima su trojica iz Srbije.

Idealan tim Jugoslavije po njemu bi izgledao ovako: Dončić (Slovenija), Bogdanović (Srbija), Bogdanović (Hrvatska), Vučević (Crna Gora), Jokić (Srbija), Dragić (Slovenija), Nurkić (BiH), Lučić (Srbija), Bjelica (Srbija), Micić (Srbija), Milutinov (Srbija), Zubac (Hrvatska).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Na kamp bi bili pozvani Marjanović (Srbija), Teodosić (Srbija), Hezonja (Hrvatska), Simon (Hrvatska), Jović (Srbija), Šarić (Hrvatska).

Nema sumnje da bi selekcija gdje je, recimo, startna petorka Luka Dončić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Nikola Vučević, Nikola Jokić bila možda i najveći favorit za osvajanje zlatne medalje.

Ipak, u pitanju je imaginacija, a u realnosti... Pa, samo je Slovenija na Igrama u Tokiju. To dovoljno govori, zar ne?!