Za obične smrtnike nedokučivo

MIŠIĆAVI DAMIR IZ SARAJEVA POBIJEDIO NA STRONGMAN EURO KUPU: Publiku oduševio najjači deda na svijetu!

26. 07. 2021 - 09:38 | Ostali sportovi

Za obične smrtnike nedokučivo, pa čak i za gledanje teško takmičnje, iscjedilo je iz moćnih mišica šestorice modernih titana i poslednji atom snage.

Nakon nešto više od dva sata nadljudskih napora, u vidu vuče kamiona i nošenja, "kao zemlja" teških kofera, ili prevrtanja ogromne gume, do pobjede je došao stameni Damir Stroil (33) iz Sarajeva.

Strogman Euro Kup, znamenito takmičenje, svakog ljeta, održava se u Novim Kozarcima kod Kikinde. Nakom što je podigao pobjednički pehar, hladnokrvni Sarajlija konačno se osmijehnuo:

Strongman, Novi Kozarci

-Prvi put ovde sam se pojavio prije sedam godina. Prošle godine osvojio sam drugo, a evo sad na 19. Strogman Euro kupu, konačno, stigao i do pobjede. Ovde su pobjeđivali Ervin Katona, Slovenac Matjaž Belšak i mnogi drugi asovi. Predstavnik sam BiH u najjačoj Ligi šampiona. Ovo je definitivno jedan od najtežih sportova na svijetu i ne može baš svako njime da se bavi- skromno je poručio Stroil.

Sjajni su bili i predstavnici Poljske, Rumunije i Srbije. Dragan Bogojević (55) iz Novih Kozaraca, organizator i najstariji takmičar, ljubimac je publike. Popularni "najjači deda na svetu", morao je da se zadovolji petim mjestom:

Strongman, Novi Kozarci

-Sve dok me zdravlje bude služilo, izlaziću na crtu mlađim takmičarima. Većini od njih mogu da budem otac, mada meni lično najviše prija titula "najjačeg dede na svetu". I lani nas je korona poremetila, pa takmičenje nije održano u redovnom terminu, tokom jula, nego u oktobru. Ujmesto petorice titana, tada su učestvovala samo trojica takmičara. Nažalost, otkazi i povrede i sad su prorijedili takmičarsku listu- rekao je Bogojević i nastavio:

-Zadesio nas je i dodatni peh. Po dolasku, jedan od dvojice Rumuna se požalio na stomačne probleme, ali mislim da nismo razočarali i da je publika imala šta da vidi. Uvjeren sam da ćemo naredne godine prirediti pravi spektakl. Idućeg jula sledi jubilarni 20. Strongman Euro kup- kazao je Bogojević.

Strongman, Novi Kozarci

Sport.ba/Kurir.rs