ALEN HADŽIĆ U CENTRU PAŽNJE

"POPIZ**** SMO!" Amerikanci bjesne u Tokiju zbog reprezentativca porijeklom iz Bosne - optužen da je zlostavljao koleginice, a sad im i u Japanu ne da mira!

26. 07. 2021 - 21:07 | Druga strana sporta

Nema mira u američkoj olimpijskoj delegaciji.

Olimpijac porijeklom iz Bosne i Hercegovine smješten je odvojeno od kolega iz američke reprezentacije zbog optužbi da je od 2013. do 2015. godine zlostavljao tri žene, a zbog najnovijih dešavanja, raste bijes kod njegovih kolega.

Podsjetimo, mačevalac Alen Hadžić (29) rezerva je u američkoj reprezentaciji na Olimpijskim igrama, a takmičenje čeka odvojeno od svog tima zbog žestokih optužbi za zlostavljanje.

Hadžić je u Japan doputovao odvojenim letom i, do danas, nije smio da se približi olimpijskom selu jer su ga tri žene optužile da ih je zlostavljao od 2013. do 2015. godine. Dvije djevojke, od ukupno tri, se takođe bave mačevanjem, a sa njima je Alen studirao na Univerzitetu Kolumbija.

Njega je i Američki centar za siguran sport suspendovao početkom juna. Iako se činilo da Alen uopšte neće biti na Igrama, on se žalio na tu odluku na arbitraži koja je promijenila odluku i dozvolila mu učešće, prenosi Blic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by USA Fencing (@usfencing)

- Optužbe nisu istinite - rekao je Hadžić za "USA Tudej".

Potom se njegov advokat izborio da ga premjeste u hotel u blizini olimpijskog sela (umjesto jednog udaljenog pola sata vožnje) kako bi mogao lakše da se priprema za mečeve, ali to je dodatno razbjesnilo njegove kolege.

"Popiz**** smo što uopšte moramo da se bavimo ovakvim stvarima. Zaštićen je iznova i iznova", rekla je jedna od članica američe ekipe u mačevanju, koja je svojevremeno i podnijela prijavu protiv Alena Hadžića zbog pomenutog uznemiravanja.