Nova nada bavarskog velikana: Ibrahimović oduševljava Nagelsmanana na treninzima Bayerna

27. 07. 2021 - 15:44 | Fudbal

Novi trener Bayerna Julian Nagelsmann ima zadatak da u narednim godinama u prvim tim promoviše i nekoliko mladih igrača bavarskog velikana.

Škola tima iz Minhena uvijek raspolaže sa kvalitetnim kadrom, a u narednim godinama treba očekivati da šansu dobiju novi mladi igrači.

Jedan od njih je i 15-godišnji ofanzivni veznjak Arijon Ibrahimović koji već trenira sa prvim timom Bayerna i prema navodima njemačkih medija, oduševio je Nagelsmanna.

screenshot-6
Ibrahimović važi za velikog talenta i predviđa mu se blistava karijera. Rođen je u Nurnbergu 2005. godine i porijeklo vodi sa Kosova.

Prve korake je ovaj talentovani fudbaler napravio u Greuther Furthu. Sa devet je prešao u Nurnberg, a član Bayerna je od 2018. godine. Nije mogao odbiti ponudu najvećeg bavarskog kluba kada mu je zakucao na vrata i postao je velika nada Bayerna.

Ibrahimović je sa samo 14 godina zaigrao za U17 ekpu. U pet utakmica zabio je dva gola i upisao je tri asistencije, a ove sezone će napraviti značajan korak jer će sa nepunih 16 godina zaigrati za juniore kluba.

Vrlo je moguće da mladi fudbaler sa Kosova debituje i za prvi tim u novoj sezoni, ali to neće moći napraviti prije 11. decembra kada će proslaviti svoj 16. rođendan.

Bayern očigledno u svojim redovima ima zvijezdu u nastajanju i ostaje nam da vidimo hoće li za nekoliko godina ovaj talentovani klinac napraviti veliku karijeru.

Izvor:Sportsport