TOKIO 2020

Neko je morao da žestoko zaplati: Razgoropađeni Amerikanci deklasirali Iran 54 razlike

28. 07. 2021 - 08:48 | Košarka

Košarkaši reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država savladali su Iran sa 120:66 u okviru 2. kola Olimpijskih igara.

Poraz od Francuske na otvaranju Igara odjeknuo je u čitavom svijetu. Američki mediji i navijači bili su izuzetno kritični smatrajući da ovaj tim ne poseduje hemiju prethodnih i imaju razlog da razmišljaju na taj način s obzirom na to da je izgubljen meč protiv Francuza bio njihov prvi na Olimpijskim igrama još od 2004. godine.

Bilo je za očekivati da će uslijediti odgovor, a naspram sebe su u drugoj rundi imali Iran i slutilo je na katastrofu po afrički sastav. Tako je i bilo, +60 za "drim-tim" i tempiranje forme za nastavak takmičenja. Demijan Lilard "tukao" trojke i pogodio ih čak sedam ušavši tako u uži krug američkih košarkaša koji su u istoriji postizali sedam ili više trojki na utakmici Olimpijskih igara. To su prethodno uspijevali Kevin Durent, Karmelo Entoni i Klej Tompson. Entoni drži rekord sa 10 trojki na jednoj utakmici.

Nije bilo nikakvih problema po ekipu Grega Popoviča koju je predvodio Lilard sa 21 poenom, dakle, pogađao je samo trojke, 16 je dodao Buker, dok se u Iraku istakao Hamad Hadadi sa 15 poena.