SLIJEDI LI TRANSFER U AJAX?!

Eriksen se vraća profesionalnom nogometu, ali s Interom je završio! Jedan velikan mu pruža novu šansu?!

28. 07. 2021 - 14:43 | Drugi pišu >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Christian Eriksen je rekao da ima namjeru da se vrati profesionalnom nogometu. Sjećamo se da se Eriksen srušio u prvom kolu Europskog prvenstva kada je Danska igrala protiv Finske, nakon čega je uslijedila borba za život.

Sva sreća Eriksen se na kraju uspio izvući, ali doktori su mu ugradili defibrilator koji kontroliše rad srca i savjetovali mu da se više ne bavi nogometom.

Zbog te naprave Eriksen više neće moći nastupati za Inter, a to je potvrdio i doktor talijanskog nogometnog saveza Franco Braconaro.

“Christian trenutno ne može igrati u Italiji. Jedini način da ponovo zaigra jeste da ukloni defibrilator, a to znači da mora biti potpuno zdrav i spreman da izađe na teren.”

Međutim, nakon što je s Interom vjerovatno završio za sva vremena, Ajax se pojavio kao klub koji bi mu mogao pružiti šansu u ovom teškom periodu.

Nizozemski prvak u svojoj momčadi već ima nekoliko nogometaša sa srčanim manama, ali to sve na sreću funkcioniše tako da nas ne bi iznenadio i odlazak Eriksena u Erediviziju. Jedan od igrača koji ima problema sa srcem je također Daley Blind koji bez problema igra za klub.