RAMSEY IZDAO KLUB NA NAJGORI NAČIN, NAVIJAČI SU BIJESNI: Odlučio potpisati za ovaj klub, PJANIĆ SE VRAĆA NAZAD?

28. 07. 2021 - 17:22 | Fudbal

Italijanski mediji objavili su danas da će se Miralem Pjanić prema svemu sudeći vratiti u Juventus.

Pjanić je prošlu sezonu igrao u dresu Barcelone, ali u katalonskom klubu nije imao minutažu koju je očekivao. Zbog toga je bh. reprezentativac dobio dozvolu od Barcelone da pronađe novi klub.

screenshot-17

Bh. veznjak se povezivao s nekoliko klubova, ali kako stvari stoje Pjanić će se najvjeroatnije vratiti u Juventus.

Međutim, italijanski mediji prenose da Stara dama želi prvo da riješi pitanje oko svog igračkog kadra, odnosno da prodaju fudbalere na koje Massimiliano Allegri neće računati naredne sezone.

To se najviše odnosi na veznjaka Aarona Ramseyja umjesto kojeg bi trebao doći Pjanić. Ramsey će se vratiti u Premiership i bilo je špekulacija da će ponovo zaigrati u dresu Arsenala.

No, danas je La Gazzetta dello Sport objavila da ovaj 30-godišnji veznjak čak pregovara s ljutim rivalom Tottenhamom, te da je od ovog kluba dobio ponudu koju ne može odbiti.

Navodno, Tottenham nudi Ramseyju trogodišnji ugovor prema kojem bi sedmično zarađivao čak 200.000 funti što je znatno više od ponude Arsenala.


Također, njegovim odlaskom Juventus bi olakašao budžet za plate jer Ramsey trenutno zarađuje 250.000 funti sedmično u klubu iz Torina.

Navijači Arsenala su bijesni što Ramsey pregovara s Tottenhamom, te su poručili čelnicima kluba da ne trabaju poboljšati ponudu koju su mu dali ukoliko on uopšte razmatra da potpiše za najvećeg rivala Topnika.

IzvorSportsport