REAL MADRID ODUSTAO OD MBAPPEA, A NJEGOVA IZJAVA JE HLADAN TUŠ ZA ČELNIKE OVOG KLUBA: Evo šta im je poručio

28. 07. 2021 - 21:51 | Fudbal

Kylian Mbappe još uvijek nije potpisao novi ugovor s PSG-om zbog čega se sve više špekuliše o njegovom odlasku u Real Madrid.

Mbappe s Parižanima ima ugovor do kraja naredne sezone i klub mu je u nekoliko navrata ponudio novi ugovor, ali je francuski reprezentativac to odbio zbog čega se upalio alarm kod čelnika PSG-a.

screenshot-35

Prethodnih sedmica se sve više špekuliše o njegovom odlasku s Parka Prinčeva jer PSG ne želi da on narednog ljeta napusti klub bez obeštećenja.

U klubu se nadaju da će Mbappe u narednim sedmicama pristati na produženje saradnje, a ukoliko se to ne desi bit će primorani da ga prodaju jer su svjesni da mogu za njega inkasirati preko 150 miliona eura.

Real Madrid pomno prati situaciju u PSG-u i spremni si da reaguju dok ga klub stavi na transfer listu, ali danas je došlo do neočekivanog preokreta u ovoj situaciji.

Naime, Parižani su danas objavili novo izdanje klupskog magazina, a u njemu je bio intervju u kojem su učestvovali Neymar i Mbappe.

Najbolji igrači PSG-a pričali su o budućnosti i svojim ciljevima, a u centru pažnje našla se izjava Mbappea kada je odgovarao na pitanje šta je njegov glavni cilj i san u budućnosti.

"Moj najveći san je da osvojim Ligu prvaka s PSG-om i to bi bilo zaista fantastično ako se desi", rekao je, između ostalog, Mbappe.


Španski mediji su objavili da ova izjava sada u potpunosti mijenja situaciju jer je Mbappe na ovaj način pokazao da ima želju da ostane u PSG-u i da bi se u narednom periodu moglo desiti da produži ugovor.

Mbappe se vratio nedavno s odmora i već se priključio pripremama Parižana, te se očekuje da će biti u konkurenciji za Superkup Francuske kada će PSG igrati protiv Lillea u nedjelju.

Izvor:Sportsport