FUDBAL SE VRAĆA NA TEATAR SNOVA: Ovako će izgledati sastav Manchester Uniteda u novoj sezoni

28. 07. 2021 - 22:00 | Fudbal

Manchester United je prije nekoliko dana ozvaničio dolazak Raphaela Varanea.

Francuski defanzivac je nakon deset godina odlučio da napusti Real Madrid i poručio je da je jednostavno došlo vrijeme da nađe neki novi izazov u svojoj karijeri jer je s Realom osvojio sve što je mogao.

Manchester United je u nekoliko navrata pokušao dovesti Varanea, a sada su konačno uspjeli u tome.

screenshot-37

Varane je s Crvenim đavolima dogovorio višegodišnji ugovor, a kraljevski klub će od njegove prodaje zaraditi oko 50 miliona eura.

Prije Varanea United je potvrdio dolazak i Jadona Sancha i jasno je da će ovaj klub naredne sezone imati zaista respektabilan sastav, te se navijači nadaju da će se Manchester United konačno vratiti u sami vrh evropskog fudbala.

Engleski mediji već su počeli špekulisati kako bi sastav Uniteda mogao izgledati naredne sezone i jasno je da će Ole Gunnar Solskjaer biti na slatkim mukama.

Mogući sastav Manchester Uniteda: De Gea, Wan-Bissaka, Maguire, Varane, Shaw, McTominay, Pogba, Bruno Fernandes, Rashford, Sancho, Cavani.

screenshot-36screenshot-36

United već godinama muku muči da se vrati u sami vrh, te nakon odlaska Sir Alexa Fergusona nikako da vrate staru slavu na Old Trafford.

Međutim, čelnici ovog kluba su odradili odličan ljetni prelazni rok i sigurno je da još uvijek nisu završili s pojačanjima, ali već sada ovaj sastav Uniteda izgleda zaista fantastično.

Izvor:Sportsport