Mec decenije

Alistair Overeem najavio spektakl! Borit će se protiv Rica Verhoevena za pojas teške kategorije

23. 08. 2021 - 21:22 | Borba >> MMA

Početkom lipnja Glory Kickboxing organizacija objavila je potpis ugovor s Alistairom Overeemom, nekadašnjim osvajačem K-1 turnira, a kasnijim velikanom MMA-a. Alistair se nakon isteka ugovora s UFC-om odlučio vratiti kickboxingu, a neko vrijeme smo čekali informaciju o njegovoj povratničkoj borbi. Gloryjevi matchmakeri odlučili su ga odmah ''baciti u vatru'' te će se već u povratničkoj borbi boriti za pojas prvaka teške kategorije protiv Rica Verhoevena. ''Reem'' je informaciju potvrdio u sklopu gostovanja u MMA Houru.

Verhoeven je trenutno jedan od najboljih i dominantnijih kick-boksača na svijetu, a mnogi ga vide kao i jednog od najboljih teškaša u povijesti. Neporažen je više od šest godina, a Gloryjev pojas teške kategorije drži još od 2014. godine. Savladao je sve vrhunske izazivače koje su stavljali pred njega, a u zadnjih pet godina dvaput je pobjeđivao i Badra Harija. Pobijedio je 58 od ukupno 68 borbi i Alistair Overeem nije mogao dobiti težeg protivnika u debiju.

"Reem" je u svojoj kickboxing karijeri, čiji je najplodniji dio bio od 2008. do 2010. godine, upisao deset pobjeda i četiri poraza, a tim sportom prestao se baviti nakon što je 2010. godine osvojio prestižni K-1 Grand Prix turnir. Imena koja se nalaze unutar tih deset pobjeda su impresivna, budući da je savladao Petera Aertsa (dva puta), Badra Harija, Tyronea Sponga, Gokhana Sakija i Dževada Poturka.

Borba za pojas Gloryjeva teškaškog prvaka između Overeema i Verhoevena održati će se 23. listopada u sklopu Glory Collission 3 priredbe na GelreDome stadionu u nizozemskom Arnhemu.

Sport.ba/FightSite