AMINA KAJTAZ

ONA JE NAJLJEPŠA SPORTISTKINJA NA BALKANU: Na Olimpijadi su apsolutno svi buljili u nju, a tek kad vidite kakve fotke kači na Instagramu

26. 08. 2021 - 11:49 | Bikini

Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine novinari su za najljepšu takmičarku izabrali Aminu Kajtaz (23).

Riječ je o nasljednici fudbalera Veleža Seda Kajtaza, plivačici Bosne i Hercegovine koja trenutno pliva za zagrebačku Mladost i prošle godine je dobila hrvatsko državljanstvo.

aminakajtaz4Amina je tako naslijedila Antoniju Mišuru, hrvatsku košarkašicu koja je bila proglašena za najljjepšu na Olimpijskim igara četiri godine ranije, u Londonu.

Iako je potpuno posvećena plivanju, Kajtaz je od prvog pojavljivanja u javnosti privukla veliku pažnju zbog izgleda.

aminakajtazzzNa Instagramu je prati blizu 14.000 ljudi s kojima lijepa Mostarka dojeli trenutke iz svakodnevnog života. Uz jednu fotografiju na Instagramu je napisala:

– Imati mišiće ne znači ne izgledati ženstveno. Ja mogu oboje.

Bili ste na Igrama u Riju...

– Rio je nezaboravno takmičenje. Ima puno anegdota, ali izdvojiću slikanje s Novakom Đokovićem, Juseinom Boltom, Rafaelom Nadalom. Završila sam prvi dan trku i sam slobodnog vremena, tako da sam to iskoristila da gledam neke druge sportove.

aminakajtaz1Ljepotica je aktivna na društvenim mrežama, što joj koristi da dodatno zaradi novac potreban za treninge, piše Večernji list.

- Dosta koristim društvene mreže kako bih našla neke sponzore. Što se tiče plivanja, tu i ne trošim toliko novac, jer većinu stvari dobijem otkako sam potpisala ugovor. Najviše novca trošila sam na plivačke kostime. Izvan bazena najviše volim da trošim novac na patike i trenerke, ali jako volim i tehnologiju - otkrila je Amina.

.

.