Napeto u Rusiji

"Ne želim nikog uvrijediti, ali ring djevojke su posve bespotrebne" izjavio je Khabib pa dobio brutalan odgovor od ruske bokserke...

11. 09. 2021 - 10:20 | Borba >> MMA

"Ne želim nikog uvrijediti, ali ring djevojke su posve bespotrebne u MMA svijetu", rekao je Khabib i dodao je:

"Koja je njihova uloga? Može li se pokazati koja je runda i na ekranu. Smatram ih potpuno beskorisnim u MMA svijetu".

"Da li razvijaju sport? Da li pomažu da ljudi vide da je druga runda? Šta rade, recite mi? Razumijem da je to sve zbog historije, ali tokom historije su se pravile brojne greške. Čitamo je kako bismo ispravili greške u budućnosti. Ako pogledamo u historiju, one su beskorisne. To je moje mišljenje".

"Dana Whiteu se to možda sviđa, možda se i vama sviđa, ali ja nisam Dana, ja sam Khabib. U našoj promociji ih neće biti", istakao je čuveni borac.

Angelina Semenova smatra da bi Khabib trebao znati da živi u 21. vijeku i da bi se trebao riješiti seksizma na koji je naučen u dagestanskim brdima

"21. vijek je odavno stigao i žene imaju ista prava kao i muškarci. MMA je sportska priredba, a ring djevojke su poput višnje na vrhu torte", rekla je Semenova i dodala je:

"Vrijeme je da se Khabib ostavi seksizma na koji je naučen u dagestanskim brdima, posebno ako planira živjeti u društvu gdje je već odavno sve drugačije. Ili ćemo mu dozvoliti da diktira pravila iz mjesta iz kojeg dolazi? Razvoj društva će prije ili kasnije pronaći i taj kutak svijeta", poručila je Semenova.