Nogometašice BiH počele pripreme za mečeve sa Crnom Gorom i Maltom

14. 09. 2021 - 13:59 | Drugi pišu >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem u Trening centru NSBiH u Zenici počela je pripreme za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. sa Crnom Gorom i Maltom.

Selektorka Samira Hurem ističe da im je želja kvalifikacije početi osvajanjem šest bodova.

- Možemo reći da kvalifikacije počinjemo sa, uslovno rečeno, lakšim protivnicima iz naše grupe, iako danas nema ekipa protiv kojih tek tako unaprijed možete upisati bodove. Crna Gora u posljednje vrijeme igra veoma dobro. Što se tiče Malte, s njima smo igrali i u prošlim kvalifikacijama gdje smo ostvarili pobjedu od 3:2 što nam govori da ih nikako ne smijemo potcijeniti. Želimo početi kvalifikacije sa osvajanjem bodova. Nadam se da ćemo svi biti spremni za prvi meč, a nakon toga ćemo pričati o Malti - izjavila je Hurem.

Kapitenka Milena Nikolić ističe da su sve igračice koje su došle na ovo okupljanje su spremne i raspoložene za rad.

- Neodstajaće nam Marija Aleksić i Azra Hamzić koje su povrijeđene od ranije. Međutim, imamo tu nekih novih lica i mlađih igračica. Vjerujem da će nam one donijeti novu energiju i da ćemo sa mlađim snagama kvalitetno početi kvalifikacije i doći do bodova. Svi nas smatraju favoritima, ali protiv tih „lakih“ protivnika je često najteže igrati. Mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo. Najbitnije nam je da dobro startujemo i daćemo sve od sebe da ostvarimo željene rezultate - kazala je.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Crna Gora na programu je 17. septembra u 16 sati u Trening centru NSBiH u Zenici i bit će odigrana bez prisustva publike. Nakon tog meča slijedi gostovanje na Malti 21. septembra.