NAJAVA

U srijedu mostarski derbi pred publikom

14. 09. 2021 - 14:59 | Drugi pišu >> Fudbal

Prvi sudar Zrinjskog i Veleža u novoj sezoni na programu je u srijedu na stadionu pod Bijelim brijegom, a za razliku od proljetnog mostarskog derbija koji se igrao pred praznim tribinama, sutrašnja utakmica bit će otvorena za gledatelje.

- Imamo jako gust raspored, u sljedeći 21 dan sedam utakmica, tako da se brzo moramo "šaltati". Bilo nam je jako važno da pobijedimo u Trebinju i u tome smo uspjeli. Sad se pripremamo za gradski derbi koji je uvijek više od utakmice, vidim po javnosti i po svemu, iako meni osobno je to još samo jedan utakmica u kojoj se igra za tri boda - kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Komentirajući dosadašnji učinak Zrinjskog u domaćem prvenstvu, Jakirović je kazao kako je zadovoljan kako "Plemići" izgledaju na terenu.

- Dosta smo napredovali otkad sam ja došao u klub. Došlo je i dosta novih igrača, napravili smo jedan miks koji za sada izgleda dobro (…) U ovih sedam kola dosta smo golova postigli, jako malo primili i imamo zadovoljavajući broj bodova, pogotovo što smo od sedam utakmica u pet gostovali i to kod ozbiljnih suparnika koji konkuriraju za jedno od tri prva mjesta - ustvrdio je strateg "Plemića".

Dodao je kako vjeruje da još ima prostora za napredak i da Zrinjski još nije na sto posto.

Nakon odličnih izvedbi u pretkolima Uefine Konferencijske lige i nešto lošijeg ulaska u prvenstvo Velež je u posljednja tri kola upisao dvije pobjede i jedan remi.

- Kao što je kolega rekao, u 21 dan imat ćemo 7 utakmica i onda nemaš puno vremena ni za radost ni za tugu. Nova utakmica ide svaka tri dana i onda te više nitko ne pita što je bilo. Mi smo to najbolje osjetili kad smo igrali usporedo europske i prvenstvene utakmice, i kako to brzo ide od euforije do negativne atmosfere - izjavio je trener Veleža Feđa Dudić.

Veležov trener pohvalio je "furiozne igre" Zrinjskog na startu prvenstva.

- Bilo ih je lijepo gledati. Zadnje dvije utakmice ostvarili su pozitivan rezultat, ali malo manje lijepo za oko. Međutim, koliko god imaju vrline, imaju i neke mane koje ćemo mi sutra pokušati iskoristiti. Mi smo svi spremni, osim Harisa Ovčine, ali pokušat ćemo sve da ga osposobimo za sutrašnju utakmicu.

Kapetan Rođenih Denis Zvonić dodao je kako je atmosfera u momčadi jako dobra i da svi s nestrpljenjem iščekuju derbi.

- Poseban je svaki derbi, a ovaj je poseban što nećemo igrati pred praznim tribinama. Mi imamo svoju računicu, analizirali smo što trebamo uraditi i spremno dočekujemo gradski derbi - kazao je Zvonić.

Iako u posljednja tri susreta nije postigao gol, kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija kaže kako ga taj podatak ne brine.

- Važno je da se nalazim u šansama, nisam postigao pogodak, ali nisam nervozan zbog toga. Dok god ekipa pobjeđuje ja sam zadovoljan i neću se buniti da tako bude i dalje – zaključio je Bilbija.