U svlačionici ušutio one koji su sumnjali

RONALDO ODRŽAO LEKCIJU SUIGRAČIMA: Ovdje sam da pobjeđujem i ništa drugo

14. 09. 2021 - 16:34 | Drugi pišu >> Fudbal

Poznato je da je Manchester United slavio pobjedu rezultatom 4:1 nad Newcastle Unitedom, te da je od toga dva gola zabio portugalska, femomenalna "sedmica".

"Cristiano je sve podigao, sve ostale čini fokusiranim. Puno traži od sebe, a onda to traži od saigrača i svih nas", rekao je Ole Gunnas Solskajer nakon utakmice.
Engleski mediji su danas počeli objavljivati detalje Ronaldovog snažnog i utjecajnog govora iz svlačionice pred utakmicu.
Za Ronalda kritičari imaju običaj reći da je egocentričan, sebičan da mu je na prvom mjestu lični učinak, ali sluteći po govoru to uopšte nije tako.

Najpopularniji fudbaler današnjice je otkrio i prave razloge zašto se nakon 12 godina vratio u Manchester United.

Ronaldov govor je bio veoma snažan i inspirativan. Svi igrači i stručni štab su sjedili u tišini. 'Vratio sam se iz dva razloga. Prvi je što volim klub. Drugi je što vodim pobjednički metalitet koji je ugrađen u ovaj tim', rekao je Ronaldo", tvrdi dobro upućeni izvor The Suna.

"Nisam se vratio da budem navijač. Želim uspjeh, želim da volite ovaj klub cijelim srcem. Ako igrate ili ne, trebate podržavati saigrače i uvijek davati 100 % za klub."

"Ovdje sam da pobjedđujem i ništa drugo. Pobjede nas čine sretnim. Želim da budem sretan, zar ne? Vi ste nevjerovatni igrači i vjerujem u vas, u protivnom se ne bih vratio", neke su od rečenica iz Ronaldovog govora koje je prenio The Sun.