Četiri penala u Sevilji, United prosuo bodove u samoj završnici

14. 09. 2021 - 20:50 | Fudbal

Fudbaleri Jang Bojsa poslije preokreta pobjedili su Mančester Junajted u prvom meču grupe F Lige šampiona rezultatom 2:1.

Duel grupe G između Sevilje i Salzburga u kome su viđena čak četiri penala u prvom poluvremenu završen podjelom bodova.

Crveni đavoli su u Bernu poveli u 13. minutu golom Kristijana Ronalda. Portugalac je poslije dva postignuta pogotka minulog vikenda u Premijer ligi protiv Njukasla (3:1) i novu sezonu u Ligi šampiona počeo golgeterski. Asistent je bio Bruno Fernandeš, a Ronaldo se našao na pravom mestu i sa svega nekoliko metara loptu proslijedio u mrežu domaćeg tima.

Švajcarski tim je bio 36. protiv koga se iskusni napadač upisao u strijelce u elitnom takmičenju i tako je izjednačio rekodr Lionela Mesija. Ronaldo je odigrao 177. meč u Ligi šampiona i na vrhu viječne liste izjednačio se sa nekadašnjim saigračem iz madridskog Reala Ikerom Kasiljasom.

Ekipa sa „Old Traforda“ je u 35. minutu ostala sa desetoricom na terenu jer je direktan crveni karton dobio AVan Bisaka. Defanzivac Junajteda neoprezno je startovao i otvorenim đonom nagazio je jednog igrača Jang Bojsa.

Domaći su u 38. minut preko Kristijana Fasnahta imali odličnu šansu da izjednače, ali Crveni đavoli su imali sreće.

Švajcarci su do boda došli pogotkom Nigerijca Nikolasa Moumija Mgamaleua, kome je ovo peta sezona u dresu Jang Bojsa.

Tri boda timu iz berna obezbjedio je Amerikanac Džordan Sibačo u petom minutu nadoknade.

U nevjerovatnom duelu u Sevilji skoro sve vrijedno pažnje viđeno je u prvih 45 minuta. Gosti su u tom delu meča imali čak tri penala, ali su realizovali samo jedan, preko Luke Sučića u 21. minutu. Isti igrač u 37. minutu nije realizovao najstrožu kaznu, kao ni Karim Adejemi u 13. minutu.

Sevilja je do izjednačenja došla u 42. minutu golom Ivana Rakitića sa bijele tačke.

U nastavku utakmice vrijedan pažnje je crveni karton Jusefa El Nesirija iz 50. minuta, ali do kraja meča nije bilo promjene rezultata