Legendarni sudac

Legendarni sudac Makr Klatenburg: Mikel me je htio ubiti, zaštitari su me spasili

19. 09. 2021 - 12:40 | Vremeplov

“Crveni đavoli” su tada slavili rezultatom 3:2 na “Stamford bridžu“, pa je Mark Klatenburg poslije bio na udaru “Plavaca“.

“Znao sam da će mi biti teško, navijači Čelsija su me uzeli na zub. Nisam se time previše opterećivao, ali onda sam doživio strašne stvari. Kad sam nakon utakmice išao u svlačionicu, čuo sam veliku buku ispred. Bilo je psovki i svega. Kad sam izašao, Džon Obi Mikel me napao, vikao je da će mi slomiti noge. Je*ote, zamahivao je i pokušao da me udari. Spasili su me redari. Nije bilo lagano, Mikel je strašno jak momak. Oko mene je sve bilo puno ruku, a ja sam samo gledao kako da pobjegnem” – opisao je situaciju Klatenburg, pa dodao:

“Pisalo je da sam rekao Mikelu da je majmun. Bilo mi je odvratno čak i da čitam to, plaši me taj riječnik. Došao sam kući, zaključao se i izolovao. Bio sam na ružnom mjestu jedno vrijeme, a onda sam dobio neočekivanog prijatelja. Nazvao je ser Aleks Ferguson i kasnije me branio u javnosti“.

Do početka 2017. godine, Klatenburg je bio jedan od najcijenjenih sudija Premijer lige i UEFA-e, kada se preselio u Saudijsku Arabiju. Prije dvije godine je prešao u Kinu, gdje još uvijek aktivno sudi.