KAKAV BI TO BIO TIM

Dinamo Zagreb bi bio evropska sila da nije prodavao svoje MEGA zvijezde (GRAFIKA)

22. 09. 2021 - 16:28 | Vremeplov

Popularna Squawka nedavno je podsjetila na činjenicu da bi hrvatski prvak imao izrazito moćnu momčad da ne rasprodaje svoje igrače.

Uz podsjetnik da je Dinamo dominantan klub u okvirima hrvatskog prvenstva, Squawka navodi da to ne čudi jer su “zapravo svi najbolji hrvatski nogometaši posljednjih nekoliko desetaka godina u jednom trenutku igrali na Maksimiru, bilo da su ponikli iz omladinskih pogona ili stigli iz nekog manjeg hrvatskog kluba”, piše Index.hr.

Navodi se i da, kad igrač počne obećavati svojim igrama, on u pravilu bude prodan nekom bogatom evropskom klubu i da samo rijetki za Dinamo odigraju sto utakmica, ali i da Dinamo ima jednu od najboljih nogometnih škola, zbog čega uspijeva nadoknađivati te odlaske i nositi se s gubicima talentiranih zvijezda.

“Da je uspio zadržati sve svoje najbolje igrače, Dinamo bi bez sumnje bio jedna od najboljih momčadi kontinenta”, zaključuje se.

Squawka je idealnu Dinamovu momčad složila u formaciji 4-3-3. Dominik Livaković zauzeo je mjesto na golu, a ispred njega su Tin Jedvaj, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren i Šime Vrsaljko. Trojac u veznom redu čine Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Luka Modrić, ispred kojih su Marko Pjaca, Mario Mandžukić i Dani Olmo.

1-7