LIGA PRVAKA

Klis najbolji strijelac u teškom porazu Zagreba

22. 09. 2021 - 21:27 | Ostali sportovi

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u dvoboju 2. kola Lige prvaka u Mađarskoj od Pick Szegeda 30:21 (10:7)

Zagreb je doživio i drugi poraz u ovogodišnjoj Ligi prvaka, u kojoj su zadnju pobjedu ubilježili u februaru 2020. godine, a prošlu sezonu završili s omjerom 0:14. Bio je to i deseti uzastopni poraz PPD Zagreba od Pick Szegeda, mađarskog prvaka i jedne od najjačih europskih ekipa.

Ivica Obrvan je na teško gostovanje poveo tek 16 igrača, dok su u Zagrebu ostali od ranije ozlijeđeni Matej Hrstić, Zvonimir Srna i Filip Perić, kao i mladi Matej Mandić, Paolo Kraljević, Adin Faljić i rekonvalescent Valentino Ravnić.

Nakon vrlo dobrog izdanja u obrani u prvom dijelu, kada je PPD primio svega deset golova, u drugom dijelu su Mađari utrpali dvostruko više.

U redovima hrvatskog prvaka prednjačili su s po četiri gola Edin Klis i Filip Vistorop. Dino Slavić imao je šest, a Filip Ivić jednu odbranu.

Kod Szegeda zbog ozljeda nije bilo tek hrvatskog rukometnog reprezentativca Luke Stepančića, a odlično je branio bivši reprezentativni golman Kauboja Mirko Alilović s 12 odbrana. Najbolji u redovima pobjednika bila su krila Mario Šoštarić i Sebastian Frimmel sa sedam, odnosno šest postignutih pogodaka.

Za sedam dana PPD Zagreb u Ligi prvaka igra s norveškim Elverumom.