ON JE "NAJBEZOBRAZNIJI" PENALDŽIJA, GOLMANI NEMOĆNI PRED NJIM: I navijačima kida živce, pogledajte tu tehniku (VIDEO)

25. 09. 2021 - 15:06 | Fudbal

Još uvijek ne postoji precizna definicija koja tehnika je najbolja za izvođenje penala. 

Jednostavno ne postoji način šutiranja penala koji će garantovati stopostotni učinak posebno se to odnosi na moderni fudbal i detaljne analize protivnike.

Golmani u utakmice ulaze sa saznjanjem kako njihovi protivnici šutiraju penale pa je za penaldžije važnije nego ikad da miješaju stvari i način šutiranja.

I dok većina igrača koristi treninge i svoju odluku u šutiranju penala donese prije utakmice, neki nastoje da improvizuju stvari kada za to dođe vrijeme.

Jedan od takvih je fudbaler Nottingmahm Foresta, Lyle Taylor čija neobična tehnika izvođenja penala zahtjeva čelične živce.

Ovaj fudbaler ne postiže golove u kontinuitetu, ali je itekako pouzdan sa bijele tačke jer mnogi njegovo izvođenje kaznenih udaraca nazivaju bezobraznim.

Taylor započne šetnju van kaznenog prostora i dok se približava lopti gleda glomana u oči i šutira u posljednji tren te obično zabije.

Primjera radi u novembru 2020. godine je u sedmoj minuti sudijske nadoknade protiv Coventry Cityja rutinski izveo penal i zabio gol.

Slično je radio i dok je nastupao za Charlton kada je znao iznevirati i vlastite navijače, Međutim svaki put bi pogodio kao da ima led u venama.