mtel PLBiH

AKO BI ŽELJEZNIČAR DANAS IZGUBIO, SPUSTIO BI SE U ZONU ISPADANJA NA TABLICI

26. 09. 2021 - 10:39 | Fudbal

Prvi na teren danas će izaći fudbaleri Posušja i Širokog Brijega. Ovaj komšijski derbi igra se danas na Mokrom Docu sa početkom u 15 sati. Klub sa Pecare je u prošlom kolu savladao Tuzla City i sigurno je da u odličnom raspoloženju dolazi na ovo gostovanje.

Sa druge strane Posušje je u prošlom kolu protiv Slobode pokazalo da se može nositi sa jačim ekipama. Klub sa Mokrog Doca osim mladih igrača, imao i onih sa premijerligaškim iskustvom, tako da Širokobriježani neće imati prelagan posao.

Željezničar će u 17 sati na Grbavici dočekati Leotar. Plavi su u lošoj formi i u posljednje vrijeme, a trijumf nisu upisali na posljednjih pet premijerligaških utakmica. Leotar im dolazi u goste na krilima dvije uzastopne – protiv Sarajeva i Rudar Prijedora.

Tomislav Ivković, trener Željezničara, prije utakmice je rekao da vjeruje da njega ekipa ima kvalitet da pobijedi u ovom susretu, dok je Branislav Krunić, šef struke Trebinjaca, poručio da ih ne zavarava loša forma Plavih i da imaju respekt prema njihovoj tradiciji.

Kolo će se kompletirati utakmicom Zrinjski – Sloboda u Mostaru, a susret počinje u 21:00. Zanimljivo je da Plemići nisu izgubili od kluba sa Tušnja skoro punih šest godina, tačnije od novembra 2015. godine.