(NE)očekivano

Brazilski veznjak odbio poziv u brazilsku reprezentaciju da bi zaigrao za Portugal

26. 09. 2021 - 15:10 | Fudbal

kada bi pitali pojedine igrače da li bi zaigrali za reprezentaciju Brazila, mnogi bi pristali bez razmišljanja ali sa ovim igrače to nije tako.

Matheus Luiz Nunes je brazilski veznjak rođen prije više od 23 godine u Rio de Janeiru. Iako je svakom lokalnom klincu životni san jednoga dana obući žuto-plavi dres brazilskog Selecaa, Nunes je napravio potez bez presedana i odbio je brazilskog izbornika Titea krajem kolovoza tvrdi portugalski OJogo.

Matheus Nunes se, naime, 'obećao' izborniku portugalske reprezentacije Fernandu Santosu koji mu je dao riječ da će biti pozvan u reprezentaciju europskog Selecaa. Iako poziv portugalskog izbornika još nije stigao, Santos je potvrdio da je Matheus u njegovim dugoročnim razmišljanjima za kadar reprezentacije.

S druge strane, prošireni popis Titea za okupljanje u listopadu, na kojem se prije mjesec dana nalazilo Matheusovo ime, više ne navodi igrača koji je profesionalnu karijeru proveo u Portugalu. U Sporting je stigao 2019. iz Estorila, a do sada je za prvaka Portugala zabilježio 58 nastupa uz tri zabijena gola.