KAKAV USPJEH SJAJNOG HRVATA

Modrić sinoć dostigao najveću legendu Reala ikada i upisao se u historiju kluba

26. 09. 2021 - 17:37 | Drugi pišu >> Fudbal

Real Madrid nije uspio savladati Viljareal u utakmici 7. kola španske La Lige. 

Na Santiago Bernabeu nije bilo golova, ali će utakmica biti upamćena kao ona na kojoj su jubileje upisali Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti), kojem je to bio 800. meč u trenerskoj karijeri, te Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) koji je odigrao 100. utakmicu u La Ligi bez primljenog gola.

I Luka Modrić će pamtiti utakmicu protiv Viljareala jer se upisao u historiju kraljevskog kluba. Hrvatskom reprezentativcu je to bio 396. meč u dresu Real Madrida, čime se izjednačio sa legendarnim Alfredom Di Stefanom na vječnoj listi po broju nastupa za klub kao stranac.

Di Stefano je bio jedan od najboljih igrača na svijetu pedesetih godina, a pet puta je bio prvak Evrope. Kada je riječ o utakmicama stranih igrača za Real, najviše ih ima Karim Benzema (567), slijedi Marselo (529). Na trećem mjestu je Roberto Karlos (Carlos) s 527 mečeva u bijelom dresu, a ispred Di Stefana i Modrića je još i Kristijano Ronaldo (Cristiano) koji je za "Kraljeve" odigrao 438 utakmice.

Luka Modrić je u Real Madrid stigao na ljeto 2012. godine, kada ga je klub na zahtjev tadašnjeg trenera Žozea Murinja (Jose Mourinho) doveo iz Totenhema u transferu vrijednom 40.000.000 eura.